Anćeloti: I mi imamo mlade igrače koji su fantastični 1foto EPA-EFE/FERNANDO VILLAR

Čuveni El Klasiko se igra u subotu od 16.15 časova, a već su krenule trzavice na relaciji Barselona – Real Madrid.

Sve je počelo nakon izbora sudije koji će deliti pravdu, a izbor je pao na Hesusa Hila Manzana, što je razbesnelo sve u redovima katalonskog giganta budući da sumnjaju da se radi o čoveku koji otvoreno navija za „kraljeviće“.

Ćavi Ernadez je ironično na konferenciji za medije u Barseloni rekao:

– Računar je odabrao sudiju i treba ga pustiti da radi svoj posao, zar ne?

U međuvremenu Karlo Anćeloti je u sportskom centru Valdebebas u Madridu pokazao drugačije lice.

– On je jedan od najbolje ocenjenih sudija u Evropi. Dobro se uklapa u ovu situaciju – rekao je o sudiji koji je dodeljen za utakmicu protiv Barselone (subota 16.15h, Olimpijski stadion – Barselona).

Drugi interesantan deo konferencije za medije bila je večna borba između fudbalskih akademija dva španska fudbalska giganta: Fabrike protiv La Masije.

MARCA i Radio MARCA pokrenuli su ovu temu, a sada je došao trenutak da Karlo Anćeloti objasni „sukob“ koji je oduvek pratio ova dva tima.

– Fermin Lopez, Lamin Jamal… odlični su, ali i mi imamo mlade igrače koji su fantastični. Belingem, Čuameni, Kamavinga… i igrači iz naše akademije“, odgovorio je na pitanje o mladim igračima koje izbacuje Ćavi Ernandez ove sezone.

Na pitanje novinara Mikela Angela Toribija o razlozima zbog kojih se čini da je lakše stići do prvog tima u Barseloni nego u Real Madridu, Anćeloti je rekao sledeće.

– Teško je odgovoriti. Oni su imali mnogo povreda, što je olakšalo priliku mladim igračima. Jer, ako tokom sezone mnogo igrača bude povređeno, morate koristiti igrače iz akademije. Alvaro Rodrigez, Mario Martin, Niko Paz i Gonzalo su vrlo blizu igranja za prvi tim Reala – dodao je on, piše Marka.

 Na samom kraju konferencije Anćetoti je izdvojeno pričao o pojedinim igračima i pozicijama u timu.

O Belingemu.

– Belingem će igrati jer je u dobrom stanju nakon udarca koji je dobio protiv Brage u Ligi šampiona. Vratio se i danas trenira. Juče je imao dobar oporavak i smanjena mu je opterećenost mišića. Ne treba mu objašnjenje o tome šta za sve nas znači El Klasiko, jer profesionalci prate sve utakmice i svi znaju koliko je El Klasiko važan. To je utakmica koju svi prate i jedna od najvažnijih u našem sportu.

O levom beku.

– Kamavinga se dobro pokazao. Mendi ima prednost jer je odmorio u utakmici Lige šampiona. Imam poverenja u sve igrače. Znam da će i oni koji ne počnu utakmicu doprineti mnogo. Svi su uvereni u to, kako oni koji igraju od početka, tako i oni koji ulaze s klupe.

O vrednosti pobede.

– Ovo je samo jedna utakmica, ali je važna. To su tri boda koja puno znače za timsku dinamiku. To je važno za sve i za tim i za sezonu, ali sezona je dugotrajna i još je rano reći da li je ova utakmica presudna po pitanju bodova. Mnogi timovi se bore, kao što su Đirona i Atletiko Madrid i ovo će biti veoma konkurentna liga do kraja.

O Modriću koji će biti ponovo rezerva.

– Svi su profesionalci i ne traže objašnjenja. Isto tako, obično ne dajem objašnjenja onima koji ne igraju. Nema razloga za brigu.

O tome kako vidi tim uoči derbija.

– Tim je motivisan, ovo je važna utakmica, posebna. Ovo će biti prvi El Klasiko ove sezone, ali će ih biti još: Superkup, revanš, Kup, Liga šampiona… Ima toliko prilika da se sretnemo ponovo, imam osećaj da je sutra samo početak. I ulazimo u utakmicu dobro pripremljeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari