Subotnji meč sa Cibonom u Zagrebu košarkaši Partizana dočekaće kvalitetniji za šuterski doprinos Danila Anđušića, koji je u sredu napokon potpisao dvomesečni ugovor sa crno-belima uz opciju produženja do kraja sezone.

Administrativni problemi sprečili su nekadašnjeg košarkaša Bilbaoa, Valjadolida i Virtusa da još prošle nedelje bude na raspolaganju treneru Petru Božiću i da time ozvaniči povratak u Partizan posle sezone i po od leta 2011. do kraja 2012.

Anđušića će ove sezone voditi njegov nekadašnji saigrač Petar Božić, koji je i u sezoni 2011/12 bio kapiten ekipe koja je osvojila duplu krunu; zanimljivo je da je Anđušić tada proglašen za MVP završnog turnira nacionalnog kupa u Nišu.

– Drago mi je što smo uspeli da završimo svu potrebnu papirologiju. Veoma sam srećan što sam se praktično vratio kući. Kada se pojavila mogućnost da ponovo obučem dres Partizana, dobio sam veliku strast i želju da opet zaigram u Pioniru, pred našim navijačima – izjavio je Anđušić posle svečanog čina obavljenog u prostorijama kluba na stadionu Partizana.

Povratak Anđušića oduševio je navijače crno-belih koji su uvereni da će reprezentativac Srbije iz 2013. na Evropskom prvenstvu u Sloveniji povećati procenat uspešnosti tima za tri poena, s obzirom da je Danilo prepoznatljiv po dobrom šutu sa distance. Andrija Milutinović imao je razumevanja za potrebu i želju Anđušića da ponovo zaigra u dresu Partizana sa brojem 33, zbog čega će bivši igrač Crvene zvezde uzeti 22.

– Zahvalio bih se Andreji što mi je izašao u susret i omogućio mi da ponovo nosim 'svoj' broj 33 – veruje Anđušić da bi u „starom dresu“ mogao da povrati i reprezentativni potencijal.

Promene i u Ciboni

Duel sa Partizanom u 6. kolu Cibona će u Zagrebu dočekati sa samo jednom pobedom. Iz tih razloga uprava je rešila da uradi određene poteze: posle Amerikanaca Korija Fišera i Devona Sedlera „zahvalnicu“ je dobio i Dardan Beriša, poljski reprezentativac rodom sa Kosova i Metohije, kome će duel sa crno-belima ujedno biti i poslednji u dresu Cibone. Umesto njega redove „vukova“ pojačaće iskusni slovenački reprezentativac Nebojša Joksimović, dok bi u najskorije vreme mesto prvog plejmejkera trebalo da zauzme Džejms Florens, Amerikanac koji je prošle sezone blistao u dresu Zadra, zbog čega je bio i na skeneru Partizana pre angažovanja Džoša Akojona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari