Angelina Topić oborila državni rekord u skoku uvis 1foto EPA-EFE/Ernesto Guzman Jr.

Reprezentativka Srbije u skoku uvis Angelina Topić oborila je danas državni rekord u toj disciplini preskočivši u konkurenciji seniorki 194 santimetra i tako postala rekorderka u svim kategorijama sa samo 18 godina, saopštio je večeras Atletski savez Srbije.

Angelina Topić rekord je oborila u današnjem atletskom tromeču Srbija-Hrvatska-Slovenija u u Atletskoj dvorani na Banjici, u kome je Srbija osvojila ukupno 180 bodova, ispred Hrvatske (163) i Slovenije (162).

Aleksa Kijanović pobedio je u trci na 60 metara i izjednačio državni rekord rezultatom 6.66 sekindi, dok je u ženskoj konkurenciji dominirala Ivana Ilić pobedom u vremenu 7,43 sekunde, dok je Milana Tirnanić sa dve stotinke zaostatka.

Bogdan Vidojković istrčao je novi lični rekord na 60 metara s preponama (7,92), a lični u skoku u dalj postigla je Teodora Boberić doskočivši do 6,20 metara, što joj je donelo pobedu u toj disciplini.

Odličan rezultat ostvarila je slovenačka atletičarka Tina Šutej, osvajačica bronzane medalje sa Svetskog prvenstva u dvorani Beograd22 u skoku motkom koja je na današnjem tromeču preskočila 4,76 metra.

Narednog vikenda 28. i 29. januara atletičare Srbije očekuje državno prvenstvo za starije
juniore i juniorke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari