Anhel di Marija blizu prelaska u Barselonu 1Foto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Anhel di Marija je posle sedam godina završio svoju „avanturu“ u PSŽ-u u koji je stigao iz Mančester junajteda.

Sada mora da potraži novu sredinu i kako Mundo Deportivo saznaje argentinski napadač je ponuđen Barseloni, koja traži alternativu za svoju navalnu liniju, pogotovo ako iz kluba ode Usman Dembele.

Prva opcija kluba za pojačanje krilnog napadača, kako je ovaj katalonski medij već pre par nedelja izvestio, je Rafinja, iz Lids Junajteda, čiji je agent Deko, iako je za njegovo dovođenje sada potrebno izdvojiti više para, jer je njegov tim izborio opstanak u Premijer ligi.

Di Marija je ponuđen Barsi, jer se uklapa u sistem koji forsira Ćavi i zaista želi da igra za tim Blaugrane, ali je njegovo angažovanje odloženo, jer je prioritet i dalje Brazilac iz Lidsa.

Problem sa sjajnim Argentincem je što je Rafinja od njega dosta mlađi, krilni napadač je napunio 34 godine.

Mada gledajući kako se odvijaju pripreme za letnji prelazni rok, na „Kamp Nou“ kao da samo i traže prekaljene fudbalere: Cezara Aspilikuetu (32) za desnog beka, Markosa Alonsa (31) za levog beka i velika želja za napadača je Robert Levandovski koji će u avgustu napuniti 34 godine, a sve to nije bila politika kluba dugi niz godina.

Kako pišu španski mediji, argentinski igrač je jednom već bio veoma blizu da potpiše ugovor sa Barsom. Zapravo, to je bilo 2017. godine, kada je Nejmar odlučio da ode u PSŽ, a Argentinac je bio prva alternativa omalenom Brazilcu. Njegovi agenti su se našli u kancelarijama katalonskog kluba i pregovarali o odlasku „El Fidea“ iz Pariza u Barselonu, ali na kraju nisu pronašli zajednički jezik i konačan dogovor je izostao.

Sada je di Marija otišao iz PSŽ nakon isteka ugovora.

Dobio je zasluženo priznanje kluba, nakon što je odigrao 295 utakmica, postigao 93 gola i imao 119 asistencija sa Parižanima.

Pored toga, izdvajaju se i trofeji, tačnije osvojenih pet liga, četiri Kupa i četiri Liga kupa.

Njegova budućnost je i dalje otvorena iako je „na meti“ nekoliko klubova.

Čini se da je Juventus najbolje pozicioniran u ovoj situaciji i torinski klub ne krije da želi ovog leta da ga dovede, iako u Argentini spekulišu da bi mogao da se vrati u rodni grad Rosario da završi karijeru u svojoj zemlji, tačnije u klubu Rosario Central.

„Ja ću odlučiti…“, rekao je „El Fideo“ posle pobede protiv Meca u poslednjoj ligaškoj utakmici PSŽ u ovoj sezoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari