Arsenal u Atini juri novo finale 1Foto: EPA/DANIEL MUNOZ AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Pošto se zakotrljala u Ligi šampiona došao je red da lopta krene i u slabijem i manje unosnom UEFA takmičenju, jer se večeras na različitim stranama Starog kontinenta igraju prvi mečevi šesnaestine finala fudbalske Lige Evrope.

Osvajač poslednjeg trofeja u LE – Čelsi ovog proleća bije bitke u LŠ, dok se prošlogodišnji finalista iz Bakua – Arsenal ponovo nalazi u prilici da uzme nekadašnji Kup UEFA.

Prva prepreka na tom putu u 2020. mu je Olimpijakos, kao i on – ovosezonski gubitnik grupne runde LŠ – s kojim ima zajedničku tradiciju od osam utakmica, s polovičnim učinkom (po četiri pobede).

– Veliki je izazov igrati protiv poslednjeg finaliste ovog takmičenja, bez obzira što mu ne ide najbolje u Premijer ligi Arsenal ima kvalitetne i opasne igrače, pa kao takav zaslužuje naše poštovanje. Oni su favoriti, zbog klupskog pedigrea, ali i mi negujemo ofanzivni stil i želimo da produžimo dalje u LE. Daćemo sve od sebe da bude tako – oprezni je optimista trener atinskih crveno-belih Pedro Martins uoči duela u prestonici Grčke.

Prekaljeni Mesut Ozil iz veznog reda „tobdžija“ nada se nekakvom kapitalu sa „Karaiskakisa“, jer bi to olakšalo put do cilja u predstojećih 180 minuta.

– Kako god da se završi prvi meč jasno je da ćemo i mi i oni morati još puno toga da uradimo u revanšu, ali bilo bi lepo da ne primimo gol. Još bolje zvuči pobeda, makar s jednim golom. To su želje i planovi, ali videćemo kako će sve izgledati na terenu. Poštujemo domaćina i ozbiljno se spremamo za borbu sa Olimpijakosom.

Engleska će navijati za još dva svoja kluba, obzirom da pobednik masovnijeg UEFA takmičenja iz 2017. godine – Mančester junajted gostuje belgijskom Brižu, a Vulverhempton kod kuće čeka španski Espanjol. Nemci će biti uz Bajer (protiv portugalskog Porta), Ajntraht (u duelu sa austrijskim Salcburgom) i Volfsburg (na meču sa švedskim Malmeom).

Brojni su i portugalski timovi, jer su pored Porta do nokaut borbe dogurali još Braga (ima posla sa škotskim Rendžersom), jedan od dva večita šampiona u tom delu Pirineja – Benfika (uparena sa ukrajinskim Šahtjorom), te njegov veliki gradski rival Sporting (slede mu dve bitke sa turskim Bašakšehirom). I tako redom….

1/16 finala Lige Evrope

Šahtjor – Benfika 18.55

Ajntraht – Salcburg 18.55

Ludogorec – Inter 18.55

Briž – Mančester junajted 18.55

Kluž – Sevilja 18.55

Kopenhagen – Seltik 18.55

Sporting – Bašakšehir 18.55

Hetafe – Ajaks 18.55

Vulverhempton – Espanjol 21.00

Bajer – Porto 21.00

APOEL – Bazel 21.00

Olimpijakos – Arsenal 21.00

AZ Alkmar – LAKS 21.00

Volfsburg – Malme 21.00

Roma – Gent 21.00

Rendžers – Braga 21.00

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari