Atetokumpo utišao Lebrona 1Foto: FoNet/AP

Višedecenijsko posrtanje Milvokija trebalo bi ove sezone da se završi sigurnim plasmanom u plej-of Istočne konferencije. Da Baksi imaju čime da se pohvale svedoči i ubedljiv trijumf nad Klivlendom u Viskonsiju (118:101).

Janis Atetokumpo utišao je zahuktalog Lebrona DŽejmsa nateravši Tajrona Lua, trenera Kavsa, da najboljeg igrača današnjice ostavi na klupi skoro čitavu četvrtu deonicu kako bi ga poštedeo dodatnog nerviranja. Nigerijac, odrastao u Grčkoj, impresionirao je sve u Milvokiju; sa 34 poena bio je najzaslužniji za trijumf Baksa, odnosno treći poraz Klivlenda u sezoni. Značajnu pomoć imao je od Džabarija Parkera (18p), bivšeg studenta Djuka, inače pripadnika mormonske zajednice. Poseban doprinos timskom uspehu dali su i Majk Bizli (17p), odnosno Greg Monro (14p). Na poraženoj strani Lebron DŽejms „sveden“ je na 22 poena, Kajri Irving ubacio je 20, a Kevin Lav 13.

Detroit je iznenadio Šarlot (112:89), Boban Marjanović nije imao nikakvog udela u devetoj ovosezonskoj pobedi Pistonsa, uprkos tome što je prvi centar Andre Dramond ranije završio utakmicu nakon što je zbog udaranja Hiberta zaradio isključenje. Srpski centar utakmicama unazad maltene ne ulazi u igru, a i kada je na parketu učinak mu je minoran u krajnje ograničenoj minutaži od po dva do tri minuta. Izuzev Dramonta, svi ostali starteri ostvarili su zapažene učinke u trećem trijumfu Pistonsa na poslednje četiri utakmice. Tobijas Heris postigao je 24 poena, Kentavijus Kaldvel-Poup i Markus Moris ubacili su po 18, Iš Smit dodao je 13. Na poraženoj strani istakao se Kemba Voker (23p), ali je to bilo nedovoljno za tim koji je odigrao četiri meča u poslednjih pet dana.

Nju Orleans je savladao Lejkerse (105:88), Entoni Dejvis je ponovo delovao nezaustavljivo sa 41 postignutim poenom i 16 uhvaćenih lopti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari