Atlanta izjednačila na 2:2 uz 22 poena Bogdanovića, pobeda Klipersa 1Foto: Beta/AP/Brynn Anderson

Košarkaši Atlante izjednačili su na 2:2 protiv Filadelfije u polufinalu plej-ofa NBA lige, pošto su noćas pobedili sa 103:100.

Atlantu su predvodili Trej Jang sa 25 poena, 18 asistencija i četiri skoka i srpski košarkaš Bogdan Bogdanović sa 22 poena, uz pet skokova. Džon Kolins u pobedi je učestvovao sa 14 poena i 12 skokova, Klint Kapela sa 12 poena i 13 skokova, a Kevin Huerter sa 10 poena i četiri skoka.

Jang je imao problema sa ramenom, za šta sve do zagrevanja uoči početka utakmice nije znao njegov trener Nejt Mekmilan.

„Rekao sam mu: ‘Dobro smo, u redu smo, idemo da pobedimo. Ova ekipa nikad ne odustaje, bez obzira ko postiže koševe. Volim način kojim se borimo, ponosan sam na našu ekipu“, rekao je Jang.

Filadelfija je u prvom poluvremenu imala i 18 poena prednosti, 60:42, ali su Hoksi uspeli da se vrate u trećoj četvrtini. Početkom poslednje deonice Bogdanović je pogodio „trojku“ za vodjstvo 83:82, što je bilo prvo vođstvo Atlante u drugom poluvremenu.

Jang je minut i 17 sekundi pogodio koš za 99:98, a nedugo zatim je sa dva poena sa linije za slobodna bacanja doneo Atlanti tri razlike. Hoksi su čuvali prednost, a u završnici je cenetar Filadelfije Džoel Embid promašio polaganje.

Embid je utakmicu završio sa 17 poena, 21 skokom i četiri asistencije, ali je zbog povrede kolena proveo u svlačionici drugu četvrtinu. On je u drugom poluvremenu šutirao iz igre 0/12.

Tobajas Heris bio je najefikasniji u ekipi iz Filadelfije sa 20 poena, Set Kari dodao je 17 poena, a Ben Simons 11 poena, 12 skokova i devet asistencija.

Naredna peta utakmica na programu je u noći izmedju srede i četvrtka u Filadelfiji.

Košarkaši Los Andjeles Klipersa izjednačili su na 2:2 protiv Jute u polufinalu Zapadne konferencije pošto su pobedili sa 118:104.

Kliperse su predvodili Kavaj Lenard sa 31 poenom, sedam skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte, Pol Džordž sa 31 poenom, devet skokova i četiri asistencije i Markus Moris sa 24 poena i šest skokova.

Ekipa iz Los Andjelesa bila je sigurna, tokom utakmice je gradila prednost, koja je već u prvoj deonici iznosila 19 poena. Najveće vođstvo Klipersi su imali 51:22, posle slobodnih bacanja Morisa.

Klipersi su 6:48 minuta pre kraja vodili sa 105:85, Juta je uspela da se primakne serijom 17:7, ali više od toga nije mogla.

U ekipi Jute najefikasniji je bio Donovan Mičel sa 37 poena, pet skokova i pet asistencija. Džo Ingls postigao je 19 poena, a Bojan Bogdanović 18 poena uz pet skokova.

Peta utakmica na programu je u noći između srede i četvrtka u Solt Lejk Sitiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari