Atletiko Madrid osvojio Ligu Evrope 1Foto: EPA-EFE/ GUILLAUME HORCAJUELO

Fudbaleri Atletiko Madrida osvojili su Ligu Evrope pošto su u finalu u Lionu pobedili Olimpik Marsej sa 3:0

Strelci su bili Antoan Grizman u 21. i 49., te Gabi u 89. minutu.

Španski tim je kontrolisao ritam utakmice svih 90 minuta i sasvim zasluženo je došao do treće titule u ovom takmičenju posle 2010. i 2012. godine.

Najbolju šansu igrači Marseja imali su u četvrtom minutu, ali je Valeri Žermen poslao loptu pored gola Jana Oblaka sa desetak metara.

Velika greška Andre-Franka Zamba Angise prilikom prijema lopte iskoristio je Antoan Grizman i doneo prednost svom timu, a na početku drugog poluvremena je Luiz Gustavo bespotrebno istrčao na Kokea, ostavivši prazan prostor na ivici šesnaestrca, a Koke je i pored toga maestralno proigrao Grizmana kome nije bilo teško da u situaciji „1 na 1“ prebaci loptu preko Stiva Mandande i povisi rezultat na 2:0.

Treba istaći i to da se najbolji igrač ekipe Rudija Garsije, Dimitri Paje, povredio u 30. minutu i da je morao da bude zamenjen, a njegovo odustvo se osetilo, budući da je francuski tim izgubio glavnog organizatora igre, pa su akcije i pasovi četvrtoplasirane ekipe u Ligi 1 u nastavku duela bivali nesigurniji i riskantniji, negoli u prvoj trećini utakmice.

Veliku šansu za 2:1 propustio je Kostas Mitroglu u 81. minutu kada je glavom šutirao, a lopta je završila na stativi gola Oblaka, da bi samo tri minuta kasnije Klinton Nije promašio čitav fudbal, a šutirao je sa petnaest metara od gola protivnika.

Te promašaje kaznio je Gabi u 89. minutu kada je iz jedne polukontre postavio konačnih Atletiko Madrid – Olimpik Marsej 3:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari