Atletiko se drži za slamku spasa 1Foto: EPA-EFE/ ROBERT GHEMENT

Ostalo je da se odigraju još samo dva revanša prve runde eliminacionih borbi za krunu klupskog fudbalskog prvaka Evrope, s tim što je duel Bajerna i Lacija samo puka formalnost, dok će se trostruki finalista elitnog takmičenja Atletiko i vladar Starog kontinenta iz 2012. godine, Čelsi, još jednom žestoko „potući“ za mesto među osam najboljih timova.

Jeste Čelsi odneo „plen“ sa Atletikovog „terena“ u Bukureštu, ali ta jedna lopta iza leđa golmana Jana Oblaka može biti samo dobra polazna osnova, a nikako garant uspeha protiv jedne tako rezultatski „našpanovane“ i ratničke ekipe kakvu ima kolovođa španske Primere. Zna to i strelac trijumfalnog pogotka Olivije Žiru.

– Znamo koliko vredi pobeda u gostima u ovakvom takmičenju, ali daleko smo još od prolaska dalje. Kada imaš ovako snažan, disciplinovan i ambiciozan tim protiv sebe onda moraš do kraja ostati fokusiran, oprezan i maksimalan. Pokazali smo dosta dobrih stvari u prvom meču, valjalo bi ih ponoviti i otići tamo gde želimo – jednostavno je objašnjenje francuskog napadača, čiji je pogodak „makazicama“ bio najlepši potez prve polovine osmine finala.

Oscilirao je ostrvski tim posle trećeg trijumfa u sedmom meču sa „jorgandžijama“ (tri su završena remijem, jedan slavljem Madriđana), ali i dalje je četvrti u Premijer ligi, dok je Atletiko i pored istih rezultatskih amplituda (dva dobijena meča, dve podele bodova) ostao najbliži tituli u Španiji.

– Nismo baš u idealnom takmičarskom trenutku, ali to ne remeti naše ambicije u Ligi šampiona. Idemo u London sa idejom da pobedimo i prođemo dalje. Našem klubu je mesto u eliti, mada će biti jako teško doći do tog cilja. Čelsi je vrlo ozbiljan rival – jasno je vezisti i kapitenu Kokeu koliko on i saigrači znoja moraju proliti da bi došli do preokreta u ovom dvomeču.

Drugi je rešen pre tri nedelje, pošto je nemoguće čak i izmaštati da Levandovski i ostatak „kaznene ekspedicije“ iz Minhena proćerdaju ogromnih 4:1 iz Rima, tj srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić i njegovi nebeskoplavi tako vežu noge Bajernu da branilac „ušatog“ pehara pre vremena završi evropsku odiseju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari