ATP potpisao saradnju sa Saudijskom Arabijom 1Foto: EPA-EFE/Marcial Guillén

ATP i Fond za javna ulaganja Saudijske Arabije (PIF) predstavili su danas novo višegodišnje strateško partnerstvo, označavajući značajnu zajedničku posvećenost unapređenju globalnog tenisa za igrače, navijače, organizatore turnira i zainteresovane strane na svim nivoima sporta.

PIF će biti partner ATP na turnirima u Indijan Velsu, Majamiju, Madridu, Pekingu, a pored ATP finala Next gen turnira koji se održava u Džedi do 2027, Saudijski fond će biti i sponzor ATP rang liste, piše na sajtu ATP.

Masimo Kalveli, izvršni direktor ATP-a rekao je sledeće:

– Naše strateško partnerstvo sa PIF-om označava veliki trenutak za tenis. To je zajednička posvećenost pokretanju budućnosti sporta. Uz posvećenost PIF-a sledećoj generaciji – podstičući inovacije i stvarajući mogućnosti za sve – pozornica je postavljena za transformativni novi period napretka.

Mohamed Al Saiad, šef korporativnog brenda u PIF-u, izjavio je:

– Kako PIF širi svoj portfolio inovativnih sponzorstava, naša posvećenost u ovom poslu ostaje nepokolebljiva. Kroz saradnju sa ATP, PIF će biti katalizator rasta globalnog tenisa kroz razvoj talenata, podsticanje inkluzivnosti i podsticanje održivih inovacija. Ovo strateško partnerstvo je u skladu sa našom širom vizijom da unapredimo kvalitet života tenisera i podstaknemo transformaciju u sportu kako u Saudijskoj Arabiji tako i širom sveta.

Tenis ubrzano postaje ključni sport u Saudijskoj Arabiji. Između 2019. i 2023. broj registrovanih igrača porastao je za 46%.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari