Bajern ne odustaje od Dušana Vlahovića, ima novu ideju 1Foto: EPA-EFE/MICHELE MARAVIGLIA

Neverovatnim spletom okolnosti, Bajern je uspeo da veže 11. titulu u Bundesligi, međutim, svi u klubu su svesni da su kadrovske promene neophodne, pogotovo u napadu.

I mada su na neslavan način odlučili da se rastanu sa prvim operativcima u klubu, Oliverom Kanom i Hasanom Salihamidžićem, odmah nakon trijumfa u Kelnu vrednim nove titule, u Bajernu nisu odustali od prvobitne ideje da za startnog napadača tokom leta dovedu Dušana Vlahovića.

Iako se u prvi mah pisalo o tome da velikan iz Minhena nije spreman da plati 80 miliona evra za obeštećenje Juventusu, Florijan Pletenberg, novinar Skaja tvrdi da Bajern ima ideju za koju veruje da bi mogla da bude plodotvorna.

– Dušan Vlahović je ponovo vruća tema u Minhenu. Tuhel je lud za srpskim napadačem, a Karl Hajnc Rumenige održava izuzetno dobre odnose sa Juventusom – tvrdi Pletenberg.

Od ideje do realizacije put neće biti nimalo jednostavan. Iako Bavarci predlažu klasičnu trampu – Sadio Mane za Dušana Vlahovića – svesni su da Juventus neće odmah pristati bez obzira na to što je voljan da se oprosti od srpskog napadača, prevashodno zbog ogromnih primanja.

Jednostavno, Mane je čak osam godina stariji od Vlahovića, pritom nije klasičan napadač već igra po levoj strani u najisturenijem delu napada, što je pozicija koju pokriva i Federiko Kjeza.

Naravno, Masimilijano Alegri neretko igra sa dvojicom napadača i u takvoj formaciji Mane bi mogao da bude od velike koristi za crno-bele.

Ukoliko bi Juventus pristao na trampu, sigurno bi tražio i određenu sumu novca, a još uvek je nepoznato o kolikoj je svoti reč.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari