As Udinezea i reprezentacije Srbije: Voleo bih da barem godinu dana odigram u Crvenoj zvezdi 1EPA-EFE/GABRIELE MENIS

Jedan san je već ostvario, verovanto i čitave familije, da zaigra za reprezentaciju Srbije. Ipak, Lazar Samardžić ima još jedan koji ne deluje kao poglavlje iz „puke mašte“.

Rođen i odrastao u Nemačkoj, Samardžić je nastupao za sve mlađe reprezentativne selekcije „pancera“ a u nekima je bio i kapiten ekipe.

Iako mu fudbalski razvoj u seniorskom fudbalu nije išao željenim tempom, u 21. godini fino se pozicionirao u italijanskom Udinezeu.

Njegova tehnika, kao i način na koji izvodi slobodnjake i šutira sa distance uverili su sve u Fudbalskom savezu Srbije da vredi pojačati diplomatsku aktivnost u želji da Samardžića privole da promeni reprezentativne boje i vrati se korenima.

Na veliko zadovoljstvo selektora Dragana Stojkovića, Samardžić je pristao da zaigra za Srbiju i u narendom periodu trebalo bi da se izbori za mesto u startnih 11.

Istovremeno, ustalio se u prvoj postavi Udinezea, a vrlo lako bi moglo da se dogodi da tokom leta pređe u Napoli.

Uprkos tome što karijeru gradi u inostranstvu i što je sve bliži vrhunskom nivou, rođeni Berlinac ima dečačku želju koju bi voleo da ostvari.

– Voleo bih da bar godinu dana odigram za Crvenu zvezdu. Želja mi je da se to dogodi pred kraj karijere – otkrio je Samardžić u razgovoru sa banjalučki ATV.

Samardžić je u opširnom razgovoru otkrio i da mu je bio dečački san da zaigra za reprezentaciju Srbije.

– Reprezentacija Srbije bila mi je san od malena. Sad sam ponosan. U reprezentaciji želim da uvek budem na maksimumu. Nemačka je dobra selekcija, igrao sam deset godina tamo za mlađe kategorije i hvala Nemačkoj, ali ja sam Srbin, prezivam se Samardžić. Kao zvezdaš, debitovao sam na Marakani, to je neverovatan osećaj. Cela porodica je plakala, mama, tata i devojka. I ona zna šta mi reprezentacija znači.

Jedan od razloga takve odluke jeste i činjenica da je sa njim i njegovom porodicom o tome razgovarao i selektor Srbije, Dragan Stojković.

– Imamo baš dobru ekipu. Mnogo momaka je u Italiji. Velika smo fudbalska nacija. Hoćemo da pišemo istoriju. Piksi je za nas igrače kao drug ili kao otac. Možemo da pričamo s njim o svemu. Mi smo tamo kao porodica. Nadamo se plasmanu na Evropsko prvenstvo.

Otkrio je Samardžić i da je svojevremeno delegacija Barselone dolazila kod njega kući u nameri da ga odvede u čuvenu La masiju.

– U kući mi je bio Patrik Klajvert, tada direktor u Barseloni. Želeo je da dođem. Tada sam imao 16-17 godina, bilo je prerano da idem. Pričao sam sa roditeljima, srce me vuklo, ali mislim da nije bio dobar momenat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari