Barselona ima plan da dovede Kvaraskeliju na leto 1Foto: EPA-EFE/CIRO FUSCO

Kviča Kvaraskelija (23 godine) je jedan od krilnih igrača koje Barselona ima na spisku za pojačanje tima za narednu sezonu, no taj posao neće biti nimalo lak.

Prema italijanskom listu „La Gazzetta dello Sport“, predsednik Napolija Aurelio De Laurentis je već održao sastanak sa agentom Mamukom Jugelijem i Kvaraskelijinim ocem kako bi ih obavestio da će talentovani ofanzivac biti udarna snaga tima sledeće sezone i da „Partenopei“ nemaju nameru da ga prodaju uprkos ponudama nekoliko moćnih timova u Evropi, uključujući i katalonskog giganta.

Sastanak između De Laurentisa i agenta Kvaraskelije bio je prvi kontakt za pronalaženje rešenja koje može da zadovolji obe strane.

Fudbaler želi da poveća svoju godišnju platu sa 1,4 miliona evra neto po sezoni na 5 miliona evra po sezoni plus da se na taj iznos dodaju bonusi, dok Napolitanci žele da mu ponude 4 miliona evra godišnje sa uključenim bonusima.

Kvaraskelija ima ugovor na snazi do 2027. godine i njegova tržišna vrednost je 80 miliona evra, ali činjenica da Napoli neće igrati u narednom izdanju Lige šampiona može biti faktor koji utiče na buduću odluku fudbalera o eventualnoj promeni sredine.

U Barseloni to pomno prate, čekajući da dođe do zastoja u pregovorima između igrača i kluba.

Uprkos tome što je njegov učinak dosta slabiji nakon što je bio najbolji igrač u Seriji A u sezoni 2022/23, Gruzijac je ipak ove sezone postigao 10 golova i imao 9 asistencija, piše katalonski list Mundo Deportivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari