Barselona uvodi nove mere za prodaju ulaznica 1Foto: Pixabay/Damon Nofar

Fudbalski klub Barselona najavio je danas nove mere za prodaju ulaznica kako bi se sprečio veliki broj gostujućih navijača na utakmicama na stadionu Kamp Nou.

Ove mere su usledile nakon što je više od 30.000 navijača Ajntrahta došlo do karata za prošlonedeljnu utakmicu Lige Evropa, iako je nemačkom klubu sledilo samo 5.000 ulaznica.

Barselona će sada zahtevati da se karte za velike utakmice registruju na pojedinca kako bi im se lakše ušlo u trag. Takodje će pokušati da bolje kontrolišu preprodaju ulaznica preko agenata.

Klub je naveo da će mera koja zahteva registraciju ulaznica biti na snazi od utakmice Barselone u polufinalu ženske Lige šampiona, predvidjene u petak.

Članovi kluba će i dalje moći da prenose svoje karte, ali će klub uvek znati ko je krajnji primalac.

Nakon interne istrage, katalonski klub je saopštio da su mnogi navijači Ajntrahta do ulaznica došli preko organizovanih grupa i nezvaničnih agenata, kao i preko navijača Barselone koji su zloupotrebili svoje sezonske ulaznice.

Klub se izvinio „svima koji su bili uznemireni prisustvom velikog broja nemačkih navijača na stadionu“.

Barselona je navela da je oko 7.400 članova kluba kupilo karte sa 50 odsto popusta, počev od 22 evra, a koje su „završile uglavnom u rukama nemačkih navijača“. Takodje, veliki broj navijača Ajntrahta je bio i na delovima stadiona koji su rezervisani za vlasnike sezonskih ulaznica.

„Ne možemo sa sigurnošću da kažemo koliko je sezonskih karata iskorišćeno. Ne želimo nikog da jurimo, ali smo veoma razočarani“, rekao je predsednik kluba Djoan Laporta.

Klub je saopštio i da je sistem odbio više od 27.000 pokušaja kupovine ulaznica sa nemačkih IP adresa. Takodje, Barselona je saopštila da su organizovanom prodajom karata i neovlašćeni agenti na kraju podelili 29.435 ulaznica koje klub nije prodao nemačkim navijačima.

Tačno 79.468 gledalaca je na stadionu Kamp Nou gledalo pobedu Ajntrahta protiv Barselone od 3:2 koja je omogućila nemačkom timu da se plasira u polufinale Lige Evropa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari