Barseloni raspored utakmica u novoj sezoni ne ide na ruku 1Foto: EPA-EFE/Quique Garcia

Naredni šampionat u španskoj fudbalskoj ligi biće kalendarski najneobičniji i znatno izazovniji u poređenju sa dosadašnjih 90 sezona, koliko se fudbal već igra na organizovanom nivou u zemlji sunca, plaža, mora i paelje.

Činjenica da Svetsko prvenstvo u Kataru deli sezonu na dva dela pravi istu atipičnom.

Primera počinje 13. avgusta i pre pauze od mesec i po dana zbog Mundijala u Kataru (pola novembra i ceo decembar) biće odigrano 14 kola, dok će od 31. decembra ove pa do 4. juna 2023. godine biti odigrano preostalih 24 kola.

Novinari katalonskog lista Mundo Deportivo su se pozabavili rasporedom za narednu sezonu, zaključivši da isti ne ide na ruku Blaugrani kao i da bi i ono što se dogodi u prvih 14 utakmica moglo da obeleži, tačnije odredi, sezonu u Primeri.

U tom smislu, treneru katalonskog giganta Ćaviju Ernandezu s pravom može da se ne dopadne kalendar.

Razlog za to su prva dva gostovanja ekipe, u drugom i četvrtom kolu, kada će Katalonci igrati na „Anoeti“, odnosno, „Sančez Pishuanu“ protiv Real Sosijedada, tačnije, Sevilje.

Nedugo zatim igraće i El Klasiko protiv Reala u 9. kolu (16. oktobar) takođe kao gosti, za razliku od većina sezona u ovom veku kada su derbi sa Realom u jesenjem delu sezone uglavnom igrali na „Kamp Nou“.

Kao što smo rekli, pored gostovanja Sosijedadu, Sevilji i Real Madridu, Barseloni će meč protiv Atletika na „Vanda Metropolitano“ stadionu doći nedelju dana nakon EL Klasika (23. oktobar), ali je problem što će se između te dve utakmice igrati i vanredno kolo Primere, a Barsin protivnik u istom će biti izuzetno kvalitetni Viljareal (19. oktobar).

S druge strane, postoji izvesno zadovoljstvo na „Kamp Nou“ zbog poslednjih šest ligaških utakmica u sezoni jer će u njima Ćavijev tim biti izaziti favorit protiv Osasune, Espanjola, Valjadolida, Maljorke i Selte, dok bi u toj seriji utakmica teži posao mogao imati samo protiv Real Sosijedada, mada će i u toj utakmici Katalonci biti izraziti favoriti, budući da će je igrati pred domaćom publikom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari