Ben podsetio na sebe 1Foto: STARSPORT

Tamo gde su 2017. izgubili titulu fudbaleri Crvene zvezde nastavili su da nižu pobede.

Crvena zvezdaNakon rezultatskog i igračkog brodoloma u večitom derbiju, posle kojeg su se fudbaleri Partizana primakli na samo bod zaostatka, igrači Crvene zvezde uspeli su da na sasvim solidnom „veštaku“ Voždovca trijumfuju u meču odloženog 3. kola i tako barem za promil povrate samopouzdanje koje su izgubili negde na putu iz LJutice Bogdana u Humsku (1:3).

Trener Vladan Milojević reagovao je nakon jednog od najteže doživljenih poraza na klupi Zvezde načinom na koji se i očekivalo: kadrovske promene izvršio je u svim linijama tima i negde stavio do znanja pojedincima poput Nemanje Milunovića da više neće biti zaštićeni kao „beli medvedi“. Pruženu priliku, nakon propalog transfera u Katar, Ben je iskoristio da podseti navijače iz kojih je fudbalskih razloga u poslednjih pola decenije jedan od najboljih stranaca koji su nastupali u crveno-belom dresu.

Mohamed el Fardu Ben pojavio se u startnoj postavi prvi put nakon propalog transfera u Katar zbog kojeg nije bio ni licenciran za grupnu fazu Lige šampiona. Iako su se klubovi bili dogovorili oko visine obeštećenja, Ben jednostavno nije uspeo da isposluje lične uslove koji su trebali da iznose više od milion dolara po takmičarskoj godini.

– Fudbalski svet je okrutan, razumem neke igrače koji odustanu bez obzira na ogroman talenat. Morate da imate mentalitet gladijatora. Srećan sam što sam se vratio na teren, još uvek besan što nisam registrovan za Ligu šampiona. Pokazao sam da sam im još uvek potreban i da sam deo istorije ovog kluba, zato me i poštuju. Hvala Delijama koji su nastavili da nas bodre uprkos porazu u derbiju. Oni su najbolji navijači na svetu. Zahvalan sam i treneru koji je uvek verovao u mene – iskreno je ispričao Ben kako se osećao posle trijumfa na terenu Voždovca.

Reprezentativac Komorskih Ostrva postigao je u dresu Zvezde čak 35 golova na 65 utakmica, zaključno sa onim „na krovu“, među kojima su mnogi bili od istorijske važnosti kao onaj u Salcburgu za prvi plasman u Ligu šampiona. Istina, Ben je u poslednjih godinu dana nekako izgubio na prodornosti po krilu; trpela je samim tim i kreativnost igre crveno-belih.

Bez brzine po krilima, Zvezdina igra gubila je i na dinamici, zbog čega je stručni štab s razlogom angažovao Matea Garsiju, potom i Van Laparu. Trener Milojević Bena će moći da koristi isključivo u domaćim takmičenjima, što bi do kraja jesenjeg dela šampionata trebalo da bude dragoceni benefit u okolnostima kada tim kuburi sa viškom stranaca, od kojih će pojedini moći da budu korišćeni u Ligi šampiona u punom kapacitetu, dok bi ih struka rotaciono odmarala u Superligi.

Kazne zbog „zabušavanja“

Teško su u upravi Crvene zvezde prihvatili način na koji su fudbaleri Crvene zvezde poraženi u večitom derbiju. Navijači su bes zbog prikazanog u derbiju „iskalili“ grafitom na stadionu „Rajko Mitić“, „Kad se premije dele za svaku sitnicu, udarite ih sad po džepu za ovu sramnu utakmicu.“ Iako je grafit ubrzo izbrisan, uprava je shvatila iskrenu i tačnu poruku navijača; juče je održan sastanak na kome je trebalo da bude odlučeno o visini novčane kazne, ne samo za fudbalere i to one najodgovornije, već i struku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari