Šestostruki prvak Evrope Milan igraće protiv minhenskog Bajerna, koji je četiri puta osvajao titulu najboljeg na kontinentu, u derbiju četvrtfinala Lige šampiona, ishod je žreba održanog u petak u Atini. Mada je Engleska imala čak tri predstavnika na izvlačenju parova, četvrtfinale će proći bez međusobnih duela „ostrvskih“ ekipa.

Šestostruki prvak Evrope Milan igraće protiv minhenskog Bajerna, koji je četiri puta osvajao titulu najboljeg na kontinentu, u derbiju četvrtfinala Lige šampiona, ishod je žreba održanog u petak u Atini. Mada je Engleska imala čak tri predstavnika na izvlačenju parova, četvrtfinale će proći bez međusobnih duela „ostrvskih“ ekipa. Protivnik Liverpula, prvaka Evrope od pre dve godine, biće holandski PSV, Mančester junajted će igrati sa Romom, a Čelzi protiv Valensije.
Sportski direktor Čelzija Piter Kenjon zadovoljan je što je njegova ekipa u ovoj fazi takmičenja izbegla engleski klub, mada bi u polufinalu mogla da se sastane sa Liverpulom.

Parovi četvrtfinala

(3. i 4. april/10. I 11. april): Milan – Bajern, PSV – Liverpul, Roma – Mančester Junajted, Čelsi – Valensija

PAROVI POLUFINALA (24. i 25. april/1. i 2. maj): Čelsi/Valensija – PSV/Liverpul, Roma/Mančester Junajted – Milan/Bajer

– Žreb je razdvojio engleske klubove do sledeće faze, što je dobro i za nas, ali i za takmičenje. U svakom slučaju, zadovoljni smo njegovim ishodom. Ovo je veliko takmičenje u kojem smo mi već godinama dobri, ali nikako da se plasiramo u finale. Mislim da ove godine imamo odlične šanse – smatra Kenjon.
Menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson tvrdi da se raduje duelima sa romom:
– Nikada ranije nismo igrali protiv njih, pa će za nas to biti novina. Igranje u Evropi je sjajno upravo zbog toga što uvek imate priliku da se susretnete sa novim protivnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari