Bez Srba u idealnoj petorci prvenstva, Vili Ernangomes proglašen za MVP 1Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Ubrzo nakon finala saznali smo najbolju petorku Evropskog prvenstva, a u njoj nije bilo mesta za dvostrukog MVP regularnog dela sezone NBA, Nikolu Jokića.

Najbolju petorku čine Lorenzo Braun i Vili Ernangomes (Španija), Denis Šruder (Nemačka), Janis Adetokumbo (Grčka) i Rudi Gober (Francuska).

Sa druge strane centar Španije Vili Ernangomes proglašen je za MVP Evropskog prvenstva.

On je svrstan u najbolju petorku turnira i izabran za MVP celog takmičenja.

Centar je u finalu protiv Francuske ubacio 14 poena i uz to imao 8 skokova, a na turniru je imao prosek od 17,2 poena, 6,9 skokova i jedne asistencije po meču.

Njegov mlađi brat, Huanćo Ernangomez, je pak bio na tragu Saše Đorđevića.

On je odigrao je partiju života u reprezentativnom dresu u finalu protiv Francuske.

U drugoj četvrtini ubacio je šest trojki i tako postao prvi igrač koji je u finalima Evrobasketa dao 5+ trojki još od Aleksandra Đorđevića 1995. godine, koji je tada šutirao 9/12 sa distance i ubacio 41 poen.

Ukupno je meč završio sa sedam pogođenih trojki iz devet pokušaja.

Sa druge strane generalni sekretar FIBA Evropa Kamil Novak priznao je da su sudije napravile dva velika propusta na Evrobasketu koji se završio u Berlinu.

Prvi propust je viđen u susretu između Nemačke i Litvanije, kada Litvanija nije dobila slobodno bacanje nakon tehničke greške dosuđene treneru „Pancera“ Gordonu Herbertu, dok je drugi viđen na susretu između Gruzije i Turske kada su se igrači potukli na terenu, a sat je nastavio da teče, te su na taj način ukradene 22 sekunde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari