Bitka za domaći teren 1Foto: STARSPORT

Jedni su sve vreme bili u igri, dok su drugi na žurku stigli nešto kasnije. Košarkaši Efesa i Barselone zakazali su večerašnji megdan u Istanbulu za četvrto mesto, poslednje koje garantuje prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Istovremeno, Olimpijakos će biti pod moranjem u Podgorici, baš kao i Baskonija u Vitoriji; sve sem pobeda značilo bi ogroman korak unazad za obe ekipe.

Efes je praktično od starta takmičarske 2018/19 slovio za najprijatnije iznenađenje i tim, koji uz Real i Fenerbahče, igra najatraktivniju košarku. Činilo se jedno vreme da će bez većih trzavica rezervisati četvrto mesto pred plej-of, međutim Barselona se svojski potrudila da takvo nastojanje ekipe iz Istanbula maksimalno oteža. Katalonci su posle osvojenog Kupa Kralja, preslišali još jednom Real u okviru Evrolige, podebljavši tako seriju od čak devet pobeda na poslednjih 11 utakmica.

– Barselona ima izuzetno iskusnog trenera, dokazanog stručnjaka, kao i sastav ispunjen prekaljenim igračima. U poslednje vreme igraju izuzetno kvalitetno. Pokušaćemo da odigramo snažno u odbrani i ujedno pametno u napadu kako bismo Barseloni vratili za poraz u prvom međusobnom susretu – poručio je Ergin Ataman.

Olimpijakosu gori pod nogama. U „zapaljivoj“ hali „Morača“ puleni Davida Blata jednostavno neće imati izbora. Zbog serije očajnih rezultata u poslednje vreme, tačnije šest izgubljenih utakmica u sedam mečeva, Oli je dobrano ugrozio svoje mesto u plej-ofu. Crveno-beli su dodatno opterećeni povredama važnih igrača: Vili Spanulis je rovit, dok su i dalje povređeni Strelnieks, Agravanis…

– Nama je trijumf neophodan. Veoma respektujemo Budućnost, bez obzira na skor u Evroligi, kod kuće su porazili takve velikane poput CSKA, Barselone i Reala. Za nas će to biti veliki izazov, jer smo opterećeni problemima. – poručio je Blat.

Baskonija je takođe u jeku borbe za mesto u plej-ofu. Izabranici Velimira Perasovića trenutno imaju veoma povoljan raspored, posle meča sa Žalgirisom, dočekaće i Himki u Vitoriji što bi trebalo da iskoriste. Ako se uzme u obzir da će i naredni meč protiv Budućnosti upriličiti u Baskiji jasno je pod kakvim će imperativom biti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari