"Blic-krig" za povratak na vrh 1Foto: www.wikipedia.org /By Pierre-Yves Beaudouin

Zvezda se ubedljivom pobedom nad Radnikom u Surdulici 5:0 (1:0) vratila na čelo tabele Super lige i uz drugoplasiranu Vojvodinu jedina posle četiri kola ima stopostotni učinak, uz 13 datih i bez primljenog gola.

Veoma dobar otpor domaćih u prvom delu, potpuno se raspao početkom drugog poluvremena kad su crveno-beli za samo četiri minuta dali tri gola.Najpre je poentirao Donald, a zatim je Pejčić postigao „lep“ autogol prebacivši svog golmana. Odmah potom gol je dao i Srnić i tu je priča u 54. minutu bila završena. Kasnije je tačku atraktivnim golom stavio Boaći.

Radnik je pre toga bio koliko-toliko konkurentan, igrali su Surduličani prilično otvoreno i hrabro, ali je u 17. minutu Pešić pao u šesnaestercu posle uklizavanja golmana Čančarevića i sudija Đokić je pokazao na belu tačku. Boaći je dao svoj prvi gol u prvenstvu ove sezone. Uzvratio je domaćin ubrzo ali je Kjereme sa 25 metara pogodio prečku.

Vladan Milojević je zbog povrede Jovičića u vezni red vratio Damjana le Taleka, dok je pored Vujadina Savića pozadi bio Srđan Babić. Zvezda je i prvi put ove sezone od početka igrala sa dva špica, Ričmondom Boaćijem i Aleksandrom Pešićem.
Crveno-bele u subotu očekuje meč sa Bačkom, a potom i put na prvu utakmicu plej-ofa za Ligu Evrope protiv Krasnodara.

 Savić: Sedmi put mirna mreža

Trener crveno-belih nije se obratio novinarima jer je tokom utakmice osetio jak bol u leđima. Vujadin Savić, štoper Zvezde, posebno je istakao još jednu utakmicu u kojoj su sačuvali svoju mrežu.
– Iskreno sam najsrećniji što već sedmu utakmicu nismo primili gol, što je posebno važno za nas u odbrani ali i celu ekipu. To mnogo znači za samopouzdanje pred vrlo bitne mečeve koji nam predstoje- rekao je posle meča Savić.
Strateg domaćina Simo Krunić, nije iznenadio goste sa samo tri igrača u zagnjoj liniji, ali nije bio ni posebno razočaran ubedljivim porazom.
– Napravili smo neshvatljive greške, čestitam Zvezdi ali i svojim igračima koji su se zaista hrabro borili, ali moramo mnogo nda radimo da nam se takve stvari više ne bi dešavale- zaključio je Krunić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari