Boban dobar pred Divcem 1

Sten van Gandi sve češće daje šansu srpskom centru da proširi pluća i ubrza ritam srca u jedinstvenom takmičarskom tempu na utakmici.

Učinak i zdravstveno stanje Erona Bejnsa, prvog rezervnog centra, merna je jedinica trenera Detroita kada je u pitanju minutaža našeg Bobana Marjanovića. Srbin je u Sakramentu dobio šansu da demonstrira znanje pred Divcem, generalnim menadžerom Kingsa. Za deset minuta ubacio je osam poena, međutim Pistonsi nisu uspeli da trijumfuju u neizvesnoj završnici (100:94). Zanimljivo je da je Detroit bio u prednosti pred poslednji izlazak Marjanovića sa terena (81:74), a do kraja meča ubacili su svega 13 poena. Ne računajući Bobanov učinak rezervisti Pistonsa ubacili su svega dva poena, što je bio jedan od ključnih razloga poraza u prestonici Kalifornije.

            Hjuston je nastavio sa odličnim rezultatima, zbog čega je trenutno treći na Zapadu. Džejms Harden je u trijumfu nad Šarlotom (121:114) ostvario čak 11. tripl-dabl u sezoni. „Brada“ je ubacio Hornetsima 40 poena, uz 15 skokova i 10 asistencija. Klivlend je doživeo novi poraz, ovoga puta na gostovanju Juti (100:92). Džezeri su i ovom pobedom potvrdili da imaju kvalitet za plej-of. Odličan je bio Gordon Hejvord (28p), koji je, uz pomoć Treja Lajalsa, odbio poslednji napad Lebrona Džejmsa krajem treće deonice. Lebronu je ovo bio čak deveti poraz u Juti, uz svega pet pobeda tokom karijere. Za Kavse je debitovao Kajl Korver, koji je stigao u Ohajo u trejdu iz Atlante Houks. Jedan od najboljih trojkaša lige u poslednjoj deceniji, sa procentima koji koketiraju sa brojkom 50, bio je očajan u prvom meču za Klivlend. Pogodio je samo jednu dvojku iz pet šuteva iz igre za 18 minuta na parketu.

            – Rekao sam mu čim je ušao u svlačionicu: „Ako hoćeš brzo da se uklopiš šutni čim dobiješ loptu iz „otvorene“ pozicije“ – otkrio je Džejms novinarima posle meča, ukazavši na veoma loš tretman sudija protiv Džezera.      

          Rezultati

            Vašington – Čikago               101:99

            Toronto – Boston  114:106

            Atlanta – Bruklin    117:97

            Hjuston – Šarlot     121:114

            San Antonio – Milvoki         107:109

            Juta – Klivlend                        100:92

            LA Lejkers – Portland                          87:108

            Golden Stejt – Majami       107:95

            Sakramento – Detroit         100:94 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari