Bogdanović, šut i trojke 1Foto: Starsport

Košarkaši Srbije zauzimanjem petog mesta na loš način završili su učešće na Svetskom prvenstvu u Kini.

Neispunjen cilj dobio je dodatnu dimenziju time što će „orlovi“ morati da potraže mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju osvajanjem jednog od četiri predolimpijska turnira narednog leta. Iz te perspektive, malo kome znače pojedini statistički podaci koji samo u određenoj meri ilustruju pozitivne strane igre koju su prikazali u Kini. Košarkaši Srbije oborili su rekord u procentu šuta iz igre, dok je Bogdan Bogdanović izjednačio rekord Mundobasketa u broju datih trojki računavši od 1994. godine na ovamo od kada se vodi statistika.

„Orlovi“ su u Kini šutirali 53,5 odsto iz igre što je najveći procenat bilo kog tima od 1994. godine i s tim u vezi ne iznenađuje što je naša ekipa pobeđivala protivnike sa razlikom od 19,4 poena. Srbija je dala 126 poena Filipinima i to je najveći broj poena koju je jedna evropska selekcija dala još od Španije koja je Koreji ubacila 130 poena. U tom meču Srbija je šutirala 75 odsto iz igre, i to je najbolji procenat šuta na jednoj utakmici Mundobasketa od 1994.

Bogdan Bogdanović postigao je ukupno 35 trojki na Mundobasketu i tako se izjednačio sa trojkama koje je Portorikanac Leri Ajuso dao 2002. godine. Bogdanović je postao najbolji strelac Srbije na Svetskim prvenstvima sa ukupno postignutim 291 poenom, otkako se detaljno prati statistika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari