Bol je sada prošlost 1Foto: Fonet/AP

Novak Đoković igraće danas prvi meč na mastersu u Majamiju protiv Benoa Pera, koji je prethodno savladao Mišu Zvereva posle preokreta.

Srpski as do sada je samo jednom igrao protiv Francuza, pre tri godine u Sinsinatiju, kada je ubedljivo slavio. Per na drugi masters u sezoni dolazi kao 47. teniser sveta i od početka godine odigrao je nekoliko polufinala na turnirima iz serije 250, dok na jačim takmičenjima nije imao previše uspeha. I srpski i francuski teniser u prethodnom periodu imali su problema sa povredama – Đoković je pre mesec i po dana operisao lakat dok su Pera u prethodnom periodu mučila leđa.

– Nisu me puno bolela leđa protiv Zvereva, a da li će me boleti narednog dana, ne znam. Neću lako da odustanem jer sam već imao pauzu u novembru i decembru. Doktori su mi kazali da probam da igram na maksimumu. Nadam se da će leđa izdržati u duelu protiv Novaka. Pokušaću da uživam u tom duelu – kazao je Per.

„U poslednjih nekoliko dana sam mogao, posle dugo, dugo vremena, da se fokusiram na svoju igru, a ne da mislim na to da li ću osećati bol ili ne – kao što je do sada bio slučaj. Zaista mi prija jer je sve drugo nosilo i bol sa sobom. Sada ga nema i to je najvažnija stvar“, rekao je Novak pred start drugog Mastersa sezone.

Đoković je naglasio da mu je turnir u Majamiju posebno prirastao srcu.

„Ovogodišnje izdanje turnira biće posebno jer je ovo poslednji put da ćemo igrati na terenima u Ki Biskejnu. Pokušaćemo da uživamo što više i da izvučemo ono najbolje iz svega. Što se mene tiče, očigledno je da je moj pristup poprilično drugačiji nego ranijih godina zbog svega što se dešavalo u vezi mog lakta. Iskreno, nemam nikakva očekivanja“, zaključio je Đoković.

Pored Đokovića i Filip Krajinović dobio je prvog protivnika. On će se danas sastati sa kvalifikantom iz Velike Britanije Lijamom Broudijem (169), sa kojim do sada nije igrao a koji je savladao Amerikanca Bjerna Fratanđela sa 7:6 (5), 6:3. Ako obojica srpskih igrača trijumfuju u prvim mečevima, publika će gledati njihov susret u trećem kolu.

Među ostalim interesantnim mečevima u Novakovoj polovini žreba danas se izdvajaju susreti Keija Nišikorija i DŽona Milamna, odnosno Huana Martina del Pota i Robina Hasa. Argentinski teniser dolazi u Majami nakon osvojenog Indijan Velsa i najavljuje da samo želi da uživa u ovom periodu kada nema problema sa povredama.

– Znam kroz šta sam sve prošao da bih stigao do ovde i ovog renkinga. Ovo će biti moj četvrti turnir u nizu. Umoran sam, i fizički i psihički, i nije lako izaći na kraj sa svim tim emocijama – rekao je Del Potro, dodajući da će nakon Majamija uzeti mali odmor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari