Borjan pokucao na vrata Lige šampiona 1Foto: FoNet/AP

Prvo je u 90 minuta viđen triler, pa u produžecima drama, a onda i srećan kraj posle penala za Crvenu zvezdu protiv Kopenhagena – 1:1 (1:1, 1:1, pen: 7:6) u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Crveno-beli su ovom pobedom izborili plasman u plej-of gde će igrati protiv švajcarskog Jang Bojsa.

Zvezda je od prvog minuta na “Parken” stadionu krenula da igra presing na polovini Kopenhagena i to joj se umalo nije isplatilo već posle 60 sekundi. Zeka je u kaznenom prostoru nagazio Ivanića, ali litvanski sudija Mažejka ipak nije imao odvažnosti da na samom startu meča pokaže na najstrožu kaznu. Trud se crveno-belima ipak isplatio u 17. minutu.

Marin je sa leve strane poslao maltene teledirigovanu loptu u peterac Kopenhagena, na koju je Boaći rutinski uklizao i poslao je u mrežu pored zbunjenog golmana Gritebusta (1:0). Pogodak koji je šampionu Srbije bio neophodan da bi imao nadu za prolaz kao da je bio signal za povlačenje.

Prepustili su igrači Zvezde loptu protivniku koji je zagospodario sredinom terena. Iako su domaći imali inicijativu, nisu uspeli da dođu do šuta na gol sve do 45. minuta. Međutim, u samom finišu prvog poluvremena Gobeljić je napravio propust ne prilazeći Bengstonu po levoj strani i puštajući ga da centrira u peterac, gde je Ndoje loptu glavom sproveo u rogalj gola (1:1).

Kako se završilo prvo, tako je po srpski klub počelo drugo poluvreme. Zatresao je Vukanović u 53. minutu mrežu Kopenhagena, ali je sudija opravdano poništio pogodak zbog ofsajda u kome je srpski igrač bio za dlaku. Novi peh Zvezdu je zadesio samo minut kasnije. Milunović je laktom raspalio po licu napadača Kopenhagena Ndojea i tako naterao litvanskog arbitra da mu zasluženo pokaže drugi žuti, odnosno crveni karton. Prvi žuti je Milunović zaradio na isti način još u šestom minutu utakmice. Stezao je od trenutka Kopenhagen fudbalsku omču oko Zvezdinog vrata lagano, ali nije uspeo da je slomi.

Crveno-beli su se dobro branili, a na mahove čak uspevali da istrče i naprave polušanse na polju protivnika. Kako je rezultat ostao identičan posle 90. minuta, pobednika su morali da odluče produžeci.

Ništa se nije promenilo ni u produžecima u kojima je srpski klub imao više sreće nego pameti. Stvarao je Kopenhagen šanse, ali nije imao ni mirnoće ni znanja da ih realizuje. U drugom produžetku drugi žuti karton dobio je i napadač domaći Bijel, ali ni to nije pomoglo Zvezdi koja nije imala ambicije da pređe na protivničku polovinu.

Penal drama potrajala je čak 11 serija. Započela je prečkom Marina, nastavila se promašajima celog gola Jevtovića, Jovančića i Simića, ali se na kraju završilo Borjanovom odbranom posle šuta Vinda (7:6). Golman crveno-belih tako je postao junak utakmice, pošto je prethodno čak i pogodio penal, a tokom 120 minuta u nekoliko navrata je sprečio gol šanse.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari