Branko Lazić: U derbiju će pobediti koncentrisaniji i borbeniji tim 1Foto: STARSPORT

Nebrojano puta je Branko Lazić igrao u večitim derbijima. Njegova iskustva u duelima sa Partizanom su toliko slojevita da se retko ko može uporediti sa kapitenom Crvene zvezde, koji od 2011. nastupa za crveno-bele.

Sutrašnji večiti derbi, treći ovosezonki, a drugi evroligaški biće važan za obe ekipe u kontekstu borbe za mesto u TOP 8.

Nema sumnje da će Branko Lazić biti zadužen za čuvanje Kevina Pantera; neretko se dešavalo da treneri ciljano vraćaju u igru kapitena Zvezde kad god bi Panter bio u igri.

U smislu energije, voljnog momenta i defanzivne upornosti, Lazić je neko ko nikada nije bio upitan i kojeg saigrači bespogovorno slede.

Najtrofejniji igrač u istoriji Zvezde, svestan je da trenutna forma nije najbolji parametar po pitanju procene favorita u večitom derbiju.

„Ne mora ništa da znači. Svaki derbi je različit, bez ozbira u kojoj su formi oba tima. Sutra će ponovo pobediti ekipa koja bude skoncentrisanija, koja se bude više borila i imala veću želju za pobedom.“

Veruje Lazić da će faktor domaćeg ambijenta biti i te kako važan.

„Sigurno da će to biti jedan praznik košarke. Shodno tome, očekujem da pred našim navijačima damo sve od sebe i uz njihovu pomoć dođemo do pobede.“

Prisetio se kapiten Zvezde i prvog evroligaškog derbija u kome je Zvezda imala frenetičnu podršku nekoliko stotina navijača u Beogradskoj areni.

„Uticaće mnogo, bez dileme. Videlo smo i Areni, kada je bilo par stotina naših navijača, koliko su nam značili, a sigurno da će u Pioniru taj broj biti mnogo veći. Daćemo sve od sebe da iskoristimo taj momenat, da odigramo dobro i zabeležimo pobedu.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari