Brazil srušio snove Srbije o plasmanu u finale Lige nacija 1Foto: EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Odbojkašice Srbije nisu uspele da se plasiraju u finale Lige nacije pošto su u pofinalu doživeli od reprezentacije Brazila.

„Selesao“ je do trećeg finala Lige nacije došao nakon preokreta u meču i pobedom 3:1 u setovima (14:25, 25:18, 26:24,25:19) .

Maestralno su „Orlice“ odigrale prvi set. Besprekoran je bio blok, a srednji bloker Maja Aleksić je sa pet osvojenih poena u ranoj fazi meča dominirala na terenu. Srbija je došla do ranog vođstva i održavala je prednost do kraja seta.

U drugom delu igre videli smo sličan rasplet, ali sa promenjenim ulogama na terenu.

Brazilke su bile te koje su kontrolisale igru i lako došle do poravnanja rezultata.

Treći set je umnogome ličio na prvi. Sjajna igra Srbije u polju i izabranice Danijela Santarelija imale su veliku prednost.

Ipak, polovinom seta, njihove protivnice, počinju da „tope“ prednost i stiže se u neizvesnu završnicu.

Loš prijem servisa omogućava Brazilkama kontre koje lako bivaju realizovane i ekipa Ze Roberta stiže do prednosti u 2:1 u setovima.

Nakon praktično izgubljenog seta koji se činio praktično dobijenim, selektor Santareli pravi izvesne promene u ekipi, ali bez ikakvog efekta na igru i rezultat.

Psihološki pad „Orlica“ rezultovao je još jednim lakim setom za njihove protivnice, a samim tim i kraj snova o finalu Lige nacija.

Tako će reprezentacija Srbije igrati sutra od 14 časova protiv poraženog iz drugog polufinalnog para Italija – Turska, a Brazil će od 17:30 sati čekati pobednika tog duela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari