Brejk NJu Orleansa 1

Plej-of NBA lige startovao je uglavnom u skladu sa očekivanjima. Golden Stejt, kao zvanični šampion, ubedljivo je poveo u četvrtfinalnoj seriji protiv San Antonija (113:92).

 Voriorse su predvodili Kelj Tompson sa 27 poena i Kevin Durent sa 24, osam skokova i sedam asistencija. Drejmond Grin postigao je 12 poena, uz 11 asistencija i osam skokova, a u timu još jednomi nije bilo povređenog Stefena Karija, koji je odsutan od 23. marta zbog problema sa levim kolenom. U redovima San Antonija najefikasniji je bio rezervista Rudi Gej sa 15 poena, dok su po 14 postigli Lamarkus Oldridž i Brin Forbs.

Toronto se, kao lider Istoka, mučio sa Vašingtonom sve do poslednje deonice, u kojoj je preko Serža Ibake (23p) slomio otpor Vizardsa i tako prvi put trijumfovao na startu plej-of serije, posle 10 poraza. Filadelfija je povela protiv Majamija na Istoku, pošto je pobedila 130:113. Do 17. uzastopne pobede Filadelfiju su predvodili Džej Džej Redik sa 28 poena, Marko Belineli sa 25 i Dario Šarić sa 20 poena i šest skokova. U timu nije bilo Džoela Embida zbog povrede. U poraženom timu najefikasniji je bio Keli Olnik sa 26 poena, a Goran Dragić dodao je 15. Majami je bio odličan u prvom poluvremenu; vodio je na startu druge deonice i sa 11 poena, ali je u nastavku do izražaja došlo neverovatno šutersko nadahnuće Siksersa: Belineli, Iljasova i Redik ubacili su u tom periodu po dve trojke, a Šarić čak tri. Brejk je napravio NJu Orleans na terenu Portlanda (97:95). Entoni Dejvis predvodio je goste sa 35 poena, 14 skokova i četiri blokade. Džru Holidej postigao je 21 poen uz sedam skokova, a obrijani Nikola Mirotić 16 poena i 11 skokova. Si Džej Mekalum bio je najefikasniji u ekipi Portlanda sa 19 poena, a Demjan Lilard je ubacio 18, uz sedam skokova i asistencija. Pelikansi su imali vođstvo i od 17 razlike u drugom poluvremenu, da bi u poslednjim sekundama meča došli u situaciju da im pobeda zavisi od šuta za tri Si Džej Mekaluma, koji je bio neprecizan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari