Budućnost Fernanda Alonsa u Formuli 1 i dalje nepoznata 1Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Budućnost Fernanda Alonsa u Formuli 1 je i dalje nepoznata.

Ugovor sa Alpinom mu ističe na kraju ove sezone.

Hoće li nastaviti u francuskoj ekipi ili će promeniti tim, pita se španska Marka?

U francuskom timu nijedan scenario nije isključen.

Ako Asturijanac ode, oni neće patiti, jer će imati Oskara Pjastrija, šampiona Formule 2, koji je ove sezone rezervni vozač u Alpini.

I, naravno, tu je Esteban Okon koji ima ugovor do 2024. godine.

U međuvremenu, Alonso nastavlja da jasno stavlja do znanja da godine nisu problem (on ima 40 godina) u auto-moto svetu.

„Mislim da mogu ponovo da pobedim, zato nastavljam da vredno radim. Uvek postoji nada da ću jedne godine imati dobar bolid i da ću uspeti da se borim za šampionat jer se i dalje osećam konkurentno i brzo“, upozorava on u izjavama za „Sky Sports“.

Fernando Alonso trenutno zauzima 15. mesto u konkurenciji vozača sa četiri osvojena boda.

Malo je verovatno da će mu ovaj bolid Alpine pružiti šansu da se bori za pobede i on ne isključuje prelazak u drugi tim kako bi ostvario svoje želje.

I nije ga briga da li ima još jednog vozača sa šampionskim pedigreom u svojoj ekipi, ili pak nekog mladog koji tek ulazi u svet Formule 1.

„Da, naravno da bih prešao negde kad bih mogao. Mislim da na kraju nema mnogo vozača broj jedan ili broj dva u bilo kom timu trenutno i timovima je potrebno da oba vozača rade zajedno na poboljšanju bolida. Posebno sa novim pravilima koje nas teraju da naučimo mnogo“, jasan je on.

Zato ćemo morati da budemo pažljivi prema narednom potezu koji će Alonso povući uskoro.

Evidentno je da dvostrukom šampionu F1 (2005. i 2006.) nije preostalo još mnogo godina u „najbržem cirkusu na svetu“, pa svoju narednu odluku mora da donese staloženo, ali brzo i bez ijedne greške.

Nije tajna da Alonso želi da i dalje pobeđuje, a kako pišu španski mediji san bi mu predstavljalo još jedno osvajanje titule koja bi ga u tom segmentu izjednačilo sa njegovim idolom i trostrukim svetskim šampionom Ajrtonom Senom (1988, 1990. i 1991.).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari