Bugari testiraju Teodosića, Bjelicu i saigrače 1foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaše Srbije očekuje veoma bitan dvomeć u junskom kvalifikacionom „prozoru“ za plasman na naredno Svetsko prvenstvo. Pred put u Rigu 29. juna, izabranici Svetislava Pešića odigraće prijateljski meč sa Bugarskom u Nišu, u kojem će, po povratku iz Letonije, ugostiti Belgiju tri dana kasnije.

Reprezentaciju Srbije 26. juna očekuje prijateljski meč sa Bugarskom, dan po dolasku u Niš, u kojem će provesti završni deo priprema pred put u Rigu.

„Na poziv Svetislava Pešića gostujemo Srbiji. 26. juna. Ovo je za nas važan dan, pre svega zato što je poziv stigao od njih. Nismo nikad igrali kontrolne mečeve sa Srbijom ili ih se bar ja ne sećam. Uvek su smatrali da su iznad nas. Za mene to je znak da je naša reprezentacija postigla dobar nivo. Oni ne igraju sa bilo kim. A opet će na svoju inicijativu organizovati meč u Nišu da nam bude prijatnije i bliže“, otkrio je Rosen Barčovski, selektor reprezentacije Bugarske.

Za razliku od Srbije, Bugari još nisu obezbedili plasman u drugu fazu kvalifikacija za naredni Mundoibasket.

Sa skorom 1-3, koliko ima i četvrtoplasirana Češka, nalaze se na trećem mestu Grupe F, iza Litvanije (4-0) i BiH (2-2).

Barčovski je za ovaj „prozor“ pozvao Ivana Alipijeva (bez tima), Vasila Bačeva (Akademik Plovdiv), Di Bosta (Galatasaraj), Dimitara Dimitrova (Balkan), Andreja Ivanova (Černomorec), Pavlina Ivanova (Rilski Sportist), Dejana Karamfilova (Rilski Sportist), Konstantina Kostadinova (Palma), Čavdara Kostova (Levski), Stanimira Marinova (Balkan), Jordana Minčeva (Levski), Emila Stoilova (Estudijantes), Aleksandra Vezenkova (Olimpijakos) i Aleksandra Janeva (Beroe).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari