Čanak: Opet stare boljke 1Foto: Starsport

Partizan je prekinuo seriju poraza i novu godinu otvorio pobedom nad Zadrom na svom parketu – 95:87 (20:18, 18:23, 39:22, 18:24), i makar privremeno se vratio na četvrtu poziciju koja plej-of znači.

Meč je prelomljen u trećoj četvrtini u kojoj su crno-beli dali više poena nego u prethodne dve ukupno, a za samo četiri minuta dali tri trojke kao u celom prvom poluvremenu.

Do tog trenutka viđane su slabosti u odbrani koje su stalni pratilac crno-belih ove sezone, nervoza se videla i u čak 10 izgubljenih lopti, te u trapavosti u napadu. Na sreću domaćih, ni Zadrani nisu blistali iako su na odmor otišli sa samo tri poena viška. Partizan je napravio napravili seriju 20:5 za samo pet minuta u trećoj četvrtini, proradio je šut i igra iz tranzicije, a i ukradeno je nekoliko lopti.  Tačno pet minuta pre kraja crno-beli su imali plus 18 (89:71), usledio je opet loš period, Bostik i Špralja su zasipali koš trojkama, da bi na dva minuta pre kraja bilo 91:85, a tada je Nouls promašio šut koji je konačno odredio pobednika.

Najbolji je u Partizanu bio Najdžel Vilijams-Gos sa 22 poena, Novica Veličković je dao 18, a Šalić, Gagić, Aranitović i Miler po 10 poena.  U Zadru je dominirao Džoš Bostik sa 27, Brzoja je dao 14 poena, a Špralja, Krajina i Nouls po 10.

Trener Partizana Nenad Čanak rekao je da je dobra stvar pobeda nad Zadrom, ali da su njegovi košarkaši opet pokazali slabosti.

„Greške koje pravimo su na ovom nivou nedopustive. Iz komotne situacije i 22 poena razlike dolazimo do toga da strepimo za pobedu. Opet stara boljka. Nezadovoljstvo rešenjima u napadu se reflektuje na odbranu, ispadamo iz zamisli, primamo koševe na sve moguće načine. Pobeda je dobra stvar, ali čeka nas puno toga da bismo bili konkurentni ekipama sa boljim skorom“, rekao je Čanak.

On je svestan da je ova pobeda važna i psihološki posle izuzetno dugog kriznog perioda.

„Odrađeno je dosta onog što se radi na treninzima, ali u onom drugom delu toliko toga nije valjalo, da to maltene skroz pokvari utisak o utakmici. U trećoj četvrtini smo za osam minuta primili 10 poena, pa potom za dva minuta 12“, konstatovao je Čanak.

Aleksandar Aranitović, koji pruža sve bolje partije, smatra da je u ovom trenutku najbitnije da je ostvarena pobeda.

„Jako bitna pobeda za nas posle nekoliko vezanih poraza, da bismo ostali u trci za plej-of. Što se tiče utakmice, opet smo imali 19-20 razlike i dozvolili im da nam se približe na šest. Moramo da radimo najviše na tome“, rekao je Aranitović.

Partizan narednu utakmicu igra protiv Igokee u Laktašima 14. januara.

 

Raspored i tabela

15. kolo

Partizan – Zadar 95:87

MZT – Igokea                      sinoć

Olimpija – Mega                sinoć

FMP – Mornar    sinoć

Cedevita – Cibona            17.00

ponedeljak

Budućnost – Crvena zvezda         17.00

 

1. Crvena zvezda              12-2

2. Budućnost      12-2

3. Cedevita         11-3

4. Partizan           7-8

5. Zadar                7-8

6. FMP  7-7

7. Mornar            7-7

8. Cibona             6-8

9. Igokea              5-9

10. Olimpija        5-9

11. Mega             4-10

12. MZT                2-12

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari