Čekajući novog Fergusona: Mančester junajted počeo sezonu najlošije od 1986. 1Foto: AP/Matthias Schrader

Bajern je u utakmici prvog kola fudbalske Lige šampiona triput imao dva gola prednosti, a Mančester junajted se izborio za častan poraz u Minhenu (4:3).

Ni to što se engleski tim upinjao da neprestano bude velikom rivalu za petama ne umanjuje gorčinu s kojom se već dugo pate navijači „crvenih đavola“, a na početku ove sezone naročito.

Mančester junajted u prvih šest utakmica, a prethodnih pet su u Premijer ligi, ima četiri poraza (i dve pobede). Četiri puta na prvih šest mečeva izgubio je poslednji put 1986 (sve su to bili dueli u domaćem prvenstvu), što je uzdrmalo trenera Rona Atkinsona, koji nije uspeo da preokrene tok stvari pa je nedugo posle prepustio klupu škotskom treneru Aleksu Fergusonu. Ostalo je istorija, zlatno doba na Old Trafordu.

Još neki podaci govore o tome da nekadašnji evropski prvak ne može da pronađe sebe već deset godina, od Fergusonovog penzionisanja 2013.

S obzirom na to da je sa po 3:1 izgubio u prošle dve utakmice u Premijer ligi, protiv Arsenala u Londonu i protiv Brajtona kod kuće, desilo se da mu se mreža trese po najmanje triput na tri meča uzastopce prvi put posle 1978.

Najmanje po dva gola je primio u pet utakmica uzastopno prvi put posle perioda maj-avgust 2001.

U Ligi šampiona golman mu je savladan četiri puta još samo jednom, kada ga je Barselona preslišala s 4:0 u grupi ujesen 1994.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari