Celo leto bilo je radno 1Foto:kosarkaski klub crvena zvezda

Sa novim trenerom Dušanom Alimpijevićem crveno-beli košarkaši ulaze u novu sezonu sa najvišim ambicijama koje odgovaraju talentovanom i mladom sastavu koji se polako oformljava.

Prvi trening odrađen je u dvorani “Aleksandar Nikolić“. Prvotimci Crvene zvezde mts imali su priliku da se upoznaju sa novim stručnim štabom i nešto drugačijim sistemom rada koji ih očekuje.

Jedan od igrača koji imaju iskustvo u sistemu kluba sa Malog Kalemegdana je Petar Rakićević, koji pokriva praktično sve spoljne pozicije, ističe da crveno-beli imaju mlad tim koji je željan rada i dokazivanja.

“U timu je ostala uglavnom mlađa ekipa uz Milka Bjelicu i kapitena Branka Lazića. Sada je tu i Marko (Kešelj) koji će nam mnogo značiti sa svojim iskustvom. Takođe, ostali igrači koji su sada došli su isto veoma mladi i talentovani što mi se veoma sviđa. Tim još uvek nije u potpunosti oformljen, imamo mlado jezgro, ali tek treba da nam se priključe (Branko) Lazić i (DŽejms) Feldin, kao i verovatno još nekoliko pojačanja. Očekuje nas težak rad, ne želimo ništa da obećavamo osim to da ćemo naporno trenirati da dosegnemo ciljeve koje smo postavili pred nas“, istakao je Rakićević.
Talentovani bek koji je vlasnik i zlatne medalje sa Evropskog prvenstva za igrače do 20 godina stigao je u toku prethodne sezone. Kako i sam ističe, mnogo će mu značiti što će ovog puta proći kompletne pripreme pod nadzorom Zvezdinog stručnog štaba.

“Prošle godine sam propustio pripreme, ali sada krećem ispočetka što će mi mnogo značiti. Radio sam tokom leta individualno, pre svega na svom telu, ali i na šutu i tehnici. Trenera Alimpijevića poznajem od ranije i mogu da kažem da je u pitanju veoma ambiciozan stručnjak. Sada sam upoznao i ostatak stručnog štaba i veliko mi je zadovoljstvo što ću raditi sa njima“, zaključio je Petar Rakićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.