Čelsi ubedljiv u Kijevu za četvrtfinale LE, prošli Napoli i Valensija 1Foto: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Fudbaleri Čelsija plasirali su se večeras u četvrtfinale Lige Evrope, a plasman u narednu fazu obezbedili su Napoli i Valensija.

Čelsi je večeras na gostovanju u Kijevu u revanš utakmici osmine finala pobedio Dinamo sa 5:0, te tako ukupnim rezultatom 8:0 izborio plasman u četvrtfinale Lige Evropa.

„Plavci“ su u Kijevu slavili golovima Olivijea Žirua u petom, 33. i 59. minutu, Markosa Alonsa u prvom minutu sudijske nadoknade vremena prvog poluvremena i Kaluma Hadsona-Odoija u 78.

Napoli je na gostovanju protiv Salcburga bio u prednosti, ali je na kraju izgubio sa 3:1,

Italijanski tim je i pored poraza izborio plasman u četvrtfinale, pošto je prošlog četvrtka na svom terenu slavio sa 3:0, te se ukupnim rezultatom 4:3 domogao naredne faze.

Vodeći gol za „napolitance“ postigao je Arkadijuš Milik u 14. minutu, da bi preokret Salcburgu doneli Munas Dabur u 25, Fredrik Fuldbransdsen u 65. i Kristof Lajtgeb u 92.

Valensija je bila nadomak eliminacije, ali je ipak u sudijskoj nadoknadi vremena uspela da dođe do izjednačenja i konačnoh ishoda od 1:1 protiv Krasnodara. U prvoj utakmici pre nedelju dana Valensija je pobedila sa 2:1.

Krasnodar je poveo golom Magomed-Šapi Sulejmanov u 85. minutu, da bi u trećem minutu sudijske nadoknade vremena veliko slavlje španskoj ekipi doneo Gonsalo Guedeš.

Žreb Lige Evropa za utakmice četvrtfinala, polufinala i finala održaće se u petak od 13.00 u Nionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari