Čilić čeka Federera 1Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

U nedeljnom finalu muškog kostura Otvorenog prvenstva Australije u tenisu gledaćemo iskusnog Marina Čilića.

A ne perspektivnog Kajla Edmunda, jer je šestoplasirani na ATP listi rutinski opravdao ulogu favorita protiv mladog i daleko lošije rangiranog Britanca (49) – 3:0 (6:2, 7:6 (7:4), 6:2) i sada čeka boljeg iz duela zakazanog za danas u 09.30 po srednjeevropskom vremenu, između najvećeg tenisera današnjice i branioca titule Švajcarca Rodžera Federera i na ovom AO senzacionalnog Južnokorejca Hjeona Čunga.

– Bio sam fokusiran na svaki poen na meču. Znao sam da je to pogotovo bilo važno u taj-brejku kako bih izdržao pritisak. Ovaj meč bio je potpuno drugačijeg intenziteta od onog sa Rafaelom Nadalom. Generalno, osećam se zaista dobro. Sada imam dva dana da se odmorim do finala, tako da će u nedelju biti lepo – objasnio je svoj recept za uspeh dvadesetdevetogodišnji momak iz Međugorja, pod čijim reketom je na turniru u Melburnu ostao i vodeći u svetskom poretku Nadal, istina zbog povrede sprečen da izdrži peti set njihovog uzbudljivog četvrtfinala.

Čilić je prvi teniser iz Hrvatske koji je ovako daleko otišao na AO, a od sledećeg ponedeljka trećeplasirani na ATP listi ima iza sebe dva finala na grend slemovima. Oba puta protiv Federera. Pre četiri sezone osvojio je US open, pobedivši Rodžera Federera, dok mu se prošle godine na Vimbldonu Švajcarac revanširao i osvojio 19. grend slem pehar u karijeri, što nikada nikome pre njega nije pošlo za rukom. Ako se ne desi da Čung posle eliminacije Nemca Aleksandra Zvereva (4) i Srbina Novaka Đokovića (14) napravi senzaciju i protiv Federera, Čilić će mu 10. put izaći na crtu. Sa skorom od 1:9.

Voznijacki i Halep u ženskom finalu

Karolina Voznijacki i Simona Halep igraće u finalu startnog grend slema sezone i za čelnu poziciju na WTA listi. Prva je u polufinalu slavila protiv najprijatnijeg iznenađenja turnira, Belgijanke Elis Mertens – 2:0 (6:3, 7:6 (7:2)) i sada ima šansu da se, s prvom titulom sa turnira „velike četvorke“, posle osam godina vrati na teniski Olimp. Druga je aktuelna vladarka iz Rumunije, a do meča za prvi GS trofej u karijeri stigla je preko Nemice Angelike Kerber – 2:1 (6:3, 4:6, 9:7). 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari