Čolo Simeone dobio dve dobre vesti pred gradski derbi protiv Reala 1Foto: EPA-EFE/Ana Escobar

Jutrošnji trening ostavio je dve dobre vesti treneru „jorgandžija“ Dijegu Pablu Simeoneu uoči gradskog derbija protiv Reala koji je na programu ove nedelje od 21 sat.

Čolo Simeonea je obradovao povratak u pogon dvojice igrača od kojih se očekuje da će biti važni „šrafovi“ tima ove sezone kao što su Koke i Memfis Depaj, piše katalonski medij Mundo Deportivo.

Obojica su već radili sa grupom od prošle srede, ali od danas su i zvanično na raspolaganju svom treneru za predstojeće utakmice u sezoni.

Pojedini mediji na Pirinejima izašli su sa naslovom „dva luksuzna pojačanja za Atletiko Madrid uoči gradskog derbija“ povodom ove vesti, iako ostaje da se vidi da li će obojica biti u startnoj postavi, budući da Čolo Simeone trenutno ne daje nikakve informacije niti naznake u vezi sa tim.

Naravno, onaj koji je bili mestu startera je Koke. On je glavni igrač za Čola Simeonea, a takođe igra na poziciji na kojoj će Atletiko biti u velikoj meri oslobljen, budući da Argentinac u veznom redu neće moći da računa na Bariosa, De Pola i Lemara.

Tako da iskusnom stručnjaku preostaju jedino Vitsela i Kokea na poziciji zadnjeg defanzivnog fudbalera.

Sa druge strane, očekuje se da će Memfis Depaj dobiti nekoliko minuta sa klupe, pogotovo ako rezultat bude nepovoljan po „jorgandžije“.

Holanđanin se vraća posle povrede koju je doživeo protiv Rajo Valjekana, a do sada je u sezoni postigao dva gola u LaLigi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari