Dvojica fudbalera Reala tražila da ne šutiraju penale protiv Sitija 1Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Jedan od pomoćnih trenera Reala i sin trenera ovog tima Karla Ančelotija, Davide Ančeloti, otkrio je sinoć u miks zoni nakon što se Real Madrid plasirao u polufinale Lige šampiona protiv Mančester sitija, kako je odlučeno ko će izvesti jedanaesterac u odlučujućoj petoj seriji.

On je otkrio ko je preuzeo odgovornost, a ko je tražio da ne šutira, piše katalonski list Mundo Deportivo.

– Kada je ostalo četiri-pet minuta do kraja drugog produžetka, počeo sam da razmišljam. Džud Belingem, Luka Modrić, Lukas Vaskez su bili moj izbor, a Naćo je imao iskustvo i videli smo da je odlučan da šutira. A Antonio Ridiger je igrač sa onom stvari – objasnio je slikovito Davide Ančeloti.

– Federiko Valverde je trebalo da bude naš peti izvođač penala, ali mi je rekao da je veoma umoran, a istina je da je pretrčao mnogo, pa smo odlučili da Ridiger ide kao peti izvođač. Odluka o tome ko šutira jedanaesterce je bila na stručnom štabu – dodao je on.

Karlo Ančeloti je, sa svoje strane, takođe u miks zoni, otkrio da je bio još jedan fudbaler koji ga je zamolio da ih ne šutira.

U pitanju je bio Eder Militao.

Razlog koji mu je naveo je to što ga Ederson, golman Mančester sitija, previše dobro poznaje i mogao je da pretpostavi gde će šutirati penal.

– Igrači su mi rekli da će pobediti, Lunjin je rekao da će neki penal zaustaviti. Na kraju je ispalo dobro. Odlično smo izveli penale i Ridiger me je mnogo iznenadio. Ove sezone nismo izvodili penale u ovako bitnim momentima, ali dobro smo uradili posao – prokomentarisao je razvoj situacije Karlo Ančeloti u miks zoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari