Šampion izgubio tron, Real u polufinalu na Bajern 1Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Fudbaleri Reala pobedili su u gostima Mančester siti posle penala (3:2) u utakmici četvrtfinala Lige šampiona, pa će za plasman u finale igrati protiv Bajerna, koji je večeras eliminisao Arsenal.

Rezultat prvog meča u Madridu bio je 3:3, a Real je izbacio aktuelnog šampiona Evrope zahvaljujući golmanu Andreju Lunjinu koji je odbranio dva penala.

Posle 120 minuta meča rezultat je bio 1:1, nakon što su Madriđani poveli golom Rodriga u 12. minutu, a izjednačujući pogodak postigao je De Brujne u 76. minutu.

Real će prvi meč polufinala igrati u Minhenu 1. maja, revanš sedam dana kasnije u Madridu, a pobednik ovog dvomeča sastaće se 1. juna na “Vembliju” sa boljim iz drugog polufinalnog duela između Dortmunda i Pari Sen Žermena.

Igrači Pepa Gvardiole potpuno su nadigrali rivala, naročito pre produžetaka i propustili nekoliko velikih prilika da ubedljivo savladaju Madriđane.

Osim pogotka Rodriga, gosti u tom periodu nisu uspevali da priđu kaznenom prostoru Sitija, a retko su uspevali da pređu centar.

Ipak, uspeli su da se dočepaju penala i uprkos tome što je Modrić promašio prvi jedanaesterac za Real, golman Andrej Lunjin najpre je sjajno odbranio šut Bernarda Silve, a potom i Kovačića, da bi Ridiger u petoj seriji savladao Edersona i doneo svom timu plasman u polufinale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari