Bajern u polufinalu Lige šampiona, Kimih odveo Bavarce među četiri najbolja kluba u Evropi 1Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Fudbaleri Bajerna plasirali su se u polufinale Lige šampiona pošto su u revanš meču četvrtfinalu u Minhenu pobedili Arsenal sa 1:0 (1:0).

Rezultat prve utakmice u Londonu bio je 2:2, pa će Bavarci igrati za plasman u finale sa boljim iz drugog večerašnjeg četvrtfinalnog duela između Mančester sitija i Reala.

Jedini gol na utakmici u Minhenu postigao je Kimih u 63. minutu, udarcem glavom posle centaršuta Gerera.

Posle izjednačenog prvog poluvremena, u kojem su oba tima igrala otvoreno, ali bez pravih prilika za gol, Bajern je bio nadmoćniji u nastavku.

Već nakon pet minuta igre u drugom poluvremenu najpre je Gorecka udarcem glavom pogodio prečku, a u istom napadu Gerero je pogodio stativu.

Domaći su poveli petnaestak minuta kasnije, kada je posle prodora i centaršuta Gerera sa desne strane, Kimih sa desetak metara savladao golmana Raju.

Imali su domaći šanse da dupliraju prednost, ali su napravili i nekoliko kikseva koje Arsenal nije kaznio, a najbolju priliku za izjednačenje imao je Gabrijel Žezus posle greške Kima.

U prvoj utakmici polufinala, koje je na programu 1. maja, Bavarci će biti domaćini, a revanš meč igra se sedam dana kasnije.

U utorak su se u polufinale plasirali Dortmund i PSŽ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari