Gvardiola: Kakav način da izgubite 1Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Pep Gvardiola, trener Mančester sitija, uveravao je posle meča sa Real Madridom da su dali sve od sebe, ali da to nije bilo dovoljno protiv „kraljevske“ ekipe koja ih je izbacila iz Lige šampiona nakon boljeg izvođenja penala i ostavila bez plasmana u polufinale.

– Naravno, više bih voleo da pobedim. Pre svega, želeo bih da čestitam Real Madridu što se plasirao u polufinale. Madrid se branio veoma dobro. Dali smo sve, ja ne žalim za bilo čim, uradili smo sve, i defanzivno i ofanzivno – rekao je Gvardiola na konferenciji za novinare, piše katalonski list Mundo Deportivo.

– Utakmice su bile veoma slične, branili su se i dalje, stvorili smo mnogo prilika, ali ovde se radi o golovima. Oni će biti u polufinalu, a mi nećemo, zbog sitnih detalja. Ponekad dobijete penale, ponekad ne.

– Mi smo iskoristili prilike koje smo imali. Svi smo bili na najboljem nivou, da biste pobedili Madrid morate biti na 100%, bili smo, ali čak ni to nije bilo dovoljno.

Na pitanje o taktici Madriđana, rođeni Katalonac nije mnogo pričao.

– Ne osuđujem ih zbog toga. To je Karlova odluka – rekao je sjajni trener o Anćelotijevom defanzivnom pristupu.

– U drugom sportu, statistički, mi bismo pobedili, ali fudbal ima tu divnu stvar koja je razlikuje od svih drugih sportova.

– Ja, kao trener, samo ovo mogu da tražim od svojih igrača. Naravno da odajem priznanje Madridu, oni su bili u stanju da izdrže pritisak i odole našim naletima. Suočili smo se sa mnogo zatvorenih timova i uvek smo nalazili način da pobedimo, sada nam je to nedostajalo.

– Sreća ne postoji i slažem se sa time. Nismo uspeli da postignemo gol. Uradili smo sve. Kakav način da izgubimo. Boli, ali sutra moramo da ustanemo i nastavimo dalje. Ne možemo uvek pobediti – završio je svoje izlaganje jedan od najtrofejnijih trenera na svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari