Crno-beli skoro kompletni 1Foto: Starsport

Samo velika iznenađenja mogla bi da poremete raspored ekipa pred polufinale plej-ofa. Ovog vikenda, zaključno sa ponedeljkom, odigraće se mečevi poslednjeg kola regularnog dela ABA lige.

Ukoliko u subotu Partizan savlada na gostovanju Igokeu, a Cedevita kod kuće FMP isti rivali sastaće se u polufinalu, s tim što bi Zagrepčani imali prednost domaćeg terena zbog boljeg međusobnog odnosa. U suprotnom, meč između Crvene zvezde i Budućnosti u ponedeljak mogao bi da bude od višestrukog značaja, jer bi crveno-beli bili u poziciji da praktično „biraju“ rivala, s obzirom na to da su Podgoričani oba puta savladali crno-bele ove sezone i da imaju bolji međusobni skor sa Cedevitom.

Gostovanje košarkaša Partizana tradicionalno izaziva veliku pažnju u Laktašima. Od svih povređenih i bolesnih igrača, koji su propustili neke važne mečeve, zaključno sa završnicom Kupa „Radivoja Koraća“, protiv Igokee sigurno neće igrati Kenan Karahodžić (povreda oka), dok je Džamont Gordon otputovao sa ekipom, iako još uvek ima izvesnih problema sa zadnjom ložom. Partizanu je ovaj meč važan i zbog uigravanja i povratka u takmičarski ritam brojnih igrača.

– Igokea ima dobru sezonu, tokom godine su mnogo puta pokazali da mogu da igraju sa svima u ABA ligi. Imaju formacijski posložen sastav, dobar miks iskustva i mladosti i nekoliko igrača koji mogu individualno da ih dovedu u poziciju da pobede. Igraće rasterećeno, i mi smo spremni za njihovo najbolje izdanje – poručio je Aleksandar Džikić, koji je i sam imao problema sa salmonelom, priključivši se ekipi tek na poslednjem meču protiv Krke.

Igokea se nalazi na petom mestu i eventualno se može pomeriti samo jedno mesto niže. Nastupima u dresu Aleksandrovčana Džejms Robinson zainteresovao je bogatije klubove u Evropi; jedina veća kritika na račun kluba odnosi se na to što gotovo nijedan mladi igrač nije promovisan tokom takmičarske godine. Darko Talić, kao član kadetske selekcije BiH koja je bila šampion Evrope, odigrao je tek 10 utakmica u regionalnom takmičenju, bez značajnijeg prostora da se dokaže.

– Želimo da damo sve od sebe i da uradimo sve što je do nas pred plej of. Igokea ima dobar tim i neće nam biti nimalo lako u Laktašima – poručio je Đorđe Majstorović, centar Partizana.

Povratak Hečera

Vili Hečer imao je najteži oblik salmonele, zbog čega je nekoliko dana proveo i na VMA. Američki plej skoro dve nedelje proveo je u jednom vidu izolacije, smršao je nekoliko kilograma, bez ikakve mogućnosti da pomogne saigračima. Sjajna je vest da je krenuo na put sa saigračima i da postoji mogućnost da se nađe u sastavu, u zavisnosti od toga kako se bude osećao. Hečer praktično nije igrao još od 12. februara i meča sa Cedevitom u Zagrebu (79:67). Propustio je završnicu Kupa „Radivoja Koraća“, revanš sa PAOK u Ligi šampiona, kao i mečeve sa Zadrom, Megom i Krkom u ABA ligi.

Krka ili Zadar?

Mečevi poslednjeg kola odlučiće o tome koja ekipa neće imati pravo da se sledeće sezone takmiči u ABA ligi. Ukoliko Zadar pobedi Olimpiju u nedelju pred svojim navijačima Krka će sigurno završiti na poslednjem mestu; u suprotnom, može se dogoditi da Dalmatinci ispadnu jer imaju lošiji međusobni skor od ekipe iz Novog Mesta. Krki je svakako neophodna pobeda protiv Cibone pred svojim navijačima, takođe u nedelju od 19.00, jer ima trijumf manje u odnosu na Zadar.

Raspored i tabela

Mega – Karpoš Sokoli       sinoć

subota

Igokea – Partizan              17.00

Cedevita – FMP   19.00

nedelja

Krka – Cibona      19.00

Zadar – Olimpija 19.00

ponedeljak

MZT – Mornar     18.00

Crvena zvezda – Budućnost           21.00

Tabela: Crvena zvezda 24-1, Cedevita 19-6, Partizan 19-6, Budućnost 18-7, Igokea 12-13, Cibona 11-14, Mega 10-15, Olimpija 10-15, Karpoš Sokoli 10-15, FMP 10-15, Mornar 9-16, MZT 8-17, Zadar 8-17, Krka 7-18.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari