Crvena zvezda na zaveslaj od Lige šampiona 1photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Vaterpolisti beogradskog kluba igraju drugi deo dvomeča sa Savonom, ako prođu Italijane prvenstvo Srbije imaće tri kluba u borbi za evropsku titulu.

Došao je dan kada ćemo saznati da li će srpski vaterpolo u dolazećoj Ligi šampiona, prvi put u istoriji, imati dva ili tri tima. Hoće li se (vice)prvaku Radničkom iz Kragujevca i Novom Beogradu priključiti još Crvena zvezda ili će bivši kontinentalni vladar ostati na pragu elitnog takmičenja i produžiti u Evrokup.

Posle prvih 32 minuta, crveno-beli su bliži krajnjem cilju, jer su prošle subote, na bazenu Savone, slavili sa jednim golom prednosti – 8:9 (1:1, 2:3, 3:1, 2:4) i furioznom završnicom u tvrdom i neizvesnom duelu sa italijanskom ekipom došli u poziciju da imaju nešto bolju startnu poziciju.

Prva utakmica plej-ofa pokazala je da su ekipe približnog kvaliteta i kao takve u stanju da nametnu svoju igru i ritam, ali i prilagode protivniku. Sa dovoljno aduta i opcija pred svojim i tuđim golom, jednako jake ambicije da uđu u Top 16, odnosno priključe se već ižrebanoj grupi B, gde ih čekaju Pro Reko (Italija), Steaua (Rumunija), Marselj (Francuska), Špandau, Hanover (Nemačka) i Jug (Hrvatska), a preostalo mesto je rezervisano za drugog kvalifikanta.

– Svi u klubu verujemo da smo kadri da dobijemo dvomeč sa iskusnom Savonom i vratimo se u Ligu šampiona – procenio je samouvereno trener Aleksandar Filipović i pre puta na Apenine i gostujućeg „minimalca“.

Još „samo“ da smisli dobitnu taktiku i za večerašnji revanš u Beogradu, a Mišović, Tanković, Đurđić, Marković, Subotić, Milojević, Pješivač, Basara, Rađen, Vukićević, Smiljević, Radović i Ivanović je sprovedu u delo i definitivno preveslaju Masara, Ročija, Pačalijeva, Vuškovića, Molinu, Đovanetija, Brunija, Gratu, Rica… A to, u slučaju uspele misije, dodatno podigne evropsku cenu ponovo konkurentnijoj Superligi.

U ostatku baraž runde, snage će ponovo odmeriti splitski Jadran i Mladost iz Zagreba, mađarski Solnok i OSC, te italijanska Breša i španska Barselona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari