Crvena zvezda pobedila Budućnost u Podgorici u derbiju ABA lige 1Foto: ABA/Budućnost/Filip Roganović

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Budućnost rezultatom 76:56 u derbi utakmici 15. kola ABA lige.

Utakmica u dvorani „Morača“ odlučena je na početku poslednjeg perioda kada su gosti serijom od 16-2 stigli do 20 poena prednosti (68:48).

Zvezda je mnogo bolje otvorila utakmicu. Kampaco je sjajno organizovao igru, a Budućnost imala mnogo problema u odbrani i napadu, pa je na semaforu pisalo 19:9 za crveno-bele.

Domaći su tada serijom od 7-0 uspeli da uhvate rezultatski priključak, međutim, Zvezda je zahvaljujući sjajnoj igri Kampaca u odbrani i odličnoj odbrani na poluvremenu imala prednost od 12 poena (37:25).

U nastavku meča, Budućnost je nastojala da stigne do egala, ali odbrana Crvene zvezde je i dalje bila na gratinom nivou, napad je funkcionisao veoma dobro.

Na početku poslednjeg perioda trojkom Lazića Budućnost je prišla na sedam poena zaostatka (53:46), ali su gosti tada serijom od 16-2 obezbedili nedostižnu prednost.

Centralna figura u sastavu Zvezde bio je Fakundo Kampaco. Postigao je 14 poena, uz 12 asistencija i osam ukradenih lopti. Odlično su ga pratili Luka Mitrović sa 22, Ognjen Dobrić sa 18 poena. Kod Budućnosti, Erik Grin je postigao 14, Džej Džej O’Brajen osam, Igor Drobnjak i Tre Bel Hejns po šest poena.

Crvena zvezda ima učinak od 13-1 u dosadašnjem toku ABA lige, a učinak ekipe iz Podgorice je 9-6.

Crvena zvezda narednu utakmicu u ABA ligi igra 29. januara protiv FMP, dok Budućnost u narednom kolu 21. januara igra u Skoplju protiv MZT.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari