Crvena zvezda se časno oprostila od svojih navijača, Olimpijakos stigao do trijumfa tek u finišu meča 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Olimpijakosa rezultatom 89:86 (23:14, 19:25, 21:25, 26:22) u utakmici 33. kola Evrolige.

U poslednjoj evroligaškoj utakmici pred svojim navijačima ekipa trenera Janisa Sferopulosa je prikazala sjajnu partiju, uvela meč u neizvesnu završnicu, ali je izgubila nakon trojke Mozesa Rajta 24 sekunde pre kraja (87:84).

Do kraja meča Zvezda je imala tri prilike za izjednačenje, ali Gidraitis i Nedović nisu uspeli da pogode koš gostiju.

Olimpijakos je u Beogradu nastupio bez Milutinova i Petruševa, što se i odrazilo na igru u odbrani i u skoku gostiju.

Zvezda je imala 11 uhvaćenih lopti više od rivala (38-27), od čega čak 16 ofanzivnih skokova, a Bolomboj je dominirao pod oba obruča.

U pojedinim trenucima je bilo očigledno da Olimpijakos igra sa imperativom pobede, jer je ovim trijumfom obezbedio plasman u plej-of i to su igrači Zvezde iskoristili da bez pritiska i uz veliku borbenost održavaju rezultatsku neizvesnost u duelu sa jednom od najboljih ekipa u Evropi.

Posle ovog meča klub sa Malog Kalemegdana ima skor 11-22, dok ekipa iz Pireja ima učinak od 21-12.

Najbolji u domaćem timu bio je Bolomboj, koji je uz 19 poena dodao i 12 skokova, Hanga je takođe ubacio 19 poena, Gidraitis je  postigao 16 poena (sedam skokova), Nedović 15, dok je Teodosić uz šest poena dodao i osam asistencija.

U ekipi iz Pireja Rajt je bio najefikasniji sa 20 poena, Papanikolau je dodao 12 uz šest asistencija, Vokap je ubacio 12, a Vilijams-Gos je uz deset poena imao i šest asistencija.

U poslednjem kolu ligaškog dela Evrolige Crvena zvezda će u četvrtak 11. aprila igrati protiv Efesa u Istanbulu (19.30).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari