CSKA planira pripreme u Srbiji 1STARSPORT/Pedja Milosavljevic)

CSKA se pomirio sa činjenicom da naredne sezone neće igrti u Evroligi; u skladu sa tim, pokušava da se prilagodi novonastaloj situaciji i osmisli plan rada i delovanja tokom leta. Jedna od ideja je da deo priprema sprovede u Srbiji.

Andrej Vatutin, prvi čovek CSKA, potvrdio je da će klub u takmičarskoj 2022/23 imati osetno manji budžet u odnosu na prošlosezonski od 50 miliona evra, kao i da imaju u planu da deo priprema za anrednu takmičarsku godinu sprovedu u Beogradu.

„Jasno je da nijedan sportski klub ne može da živi izolovan od nove realnosti. Doći će do smanjenja budžeta i to je očigledno. Ali u ovom trenutku još se ne zna koliki će biti buzdžet“, poručio je Vatutin.

Kada su pripreme u pitanju, CSKA još ništa nije definisao, ali ima određene ideje.

„Možda će CSKA imati predsezonski trening kamp u Srbiji. Znam i za želju VTB lige da organizuje turnir u Moskvi na kome bi učestovali ruski i srpski klubova. Možda je to u formatu Superkup VTB lige, ali to treba da saopšti uprava Lige.“

Ranije je predsednik Jedinstvene lige, Sergej Kuščenko potvrdio da će drugi Superkup biti održan od 21. do 25. septembra, na kome bi trebalo da učestvuju i strani klubovi (iz Srbije i Turske).

„Svesni smo da ne možemo da učestvujemo u Evroligi, ali nema smisla da plačemo i čupamo kosu. Sezonu bez Evrolige vidim kao kao priliku da pružimo šansu mladim igračima“, podvukao je Vatutin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari