Čukarički plaća kaznu od 5.000 evra, zatvoren deo tribina u Leskovcu 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Posle Crvene zvezde i TSC-a, UEFA je tokom grupne faze svojih takmičenja kaznila i Čukarički.

Skupo će ekipu Čukaričkog koštati ispad jednog neodgovornog pojedinca tokom susreta četvrtog kola F grupe Lige konferencije protiv Fiorentine na stadionu „Dubočica“ u Leskovcu.

Rasistički povik jednog navijača upućen igraču Čukaričkog Ibrahimu Endijaea u prvom poluvremenu uzrokovao je kratkotrajni prekid susreta, kao i opomenu upućenu preko zvaničnog spikera.

Srećom, bio je to izolovani incident, čiji je akter odmah uhapšen i izbačen sa stadiona. Jasno je bilo da će klub sa Banovog brda snositi posledice, olakšavajuća okolnost je da Čukarički nema slične grehove prema UEFA, piše Sport Klub.

I upravo se Disciplinska komisija UEFA oglasila, uz pojašnjenje da je zbog da „Čukarički mora da plati 5.000 evra i da zatvori deo stadiona Dubočica u predstojećem meču koji bude igrao pred svojom publikom (sektor Zapad 2), zbog rasističkog ponašanja navijača“.

Podsetimo, prethodno su kažnjeni i Crvena zvezda i TSC, koji su takođe morali da plate finansijsku globu, ali i da zatvore deo stadiona u duelima protiv Jang bojsa, odnosno Frajburga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari