Dan de za srpske klubove 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Vaterpolisti Crvene zvezde, Partizana i Šapca odigrali su tokom vikenda svoje mečeve 14. kola Regionalne lige, prema ranije utvrđenom rasporedu, a da li će nastaviti bitke za prevlast na Jadranu zavisi od današnjeg sastanka njihovih čelnih ljudi, predstavnika srpskih članova A2 istog takmičenja (Vojvodina, Nais, Valjevo, Radnički), Vaterpolo saveza Srbije i vrhuške pomenutog takmičenja.

Skup planiran za popodne u Beogradu je iznuđen i vanredan, ali logičan sled dešavanja posle sramnog pokušaja linča grupice vaterpolista Crvene zvezde u Splitu, samo nekoliko sati pre zakazane utakmice sa Mornarom. Aleksandro Kralj i saigrači jedva su spasili živu glavu na šetalištu, lokalna policija je privela više napadača, sumnjičeći ih za etničkom mržnjom motivisano razbojništvo, a srpski klubovi VSS su objavili zajedničku odluku da ovdašnje ekipe više ne igraju u Splitu i nijednom mestu udaljenom 200 kilometara od poznatog letovališta. Kako je Hrvatski vaterpolo savez postavio retoričko pitanje znači li to istupanje ovog „društva“ iz zajedničkog takmičenja, a VSS im osporio pravo da se mešaju u to, red je bio da se čelnici RL uhvate ukoštac sa stvarima pod svojom ingerencijom.

Situacija je teška, odnosi nikada zategnutiji, a dva moguća izlaza. Ili će srpski deo učesnika ostati pri nameri da ne ide tamo gde bi im mogla ugrožena fizička bezbednost, što se dešavalo i pre pretprošlog vikenda, ili će biti pronađen neki opšte prihvatljiv kompromis. U slučaju razlaza, A1 bi ostala sa sedam timova, a A2 sa osam ekipa. Odnosno, opet bi na okupu bili samo klubovi iz Hrvatske, Crne Gore i Slovenije, kao prvih sedam sezona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari