Novak Đoković: Bio sam zabrinut kako će me prihvatiti 1Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Dan nakon što je osvojio svoju jubilarnu, desetu titulu na Australijen openu Novak Đoković je održao konferenciju za medije i pozirao sa trofejem za fotoreportere, a još jednom se susreo i sa svojim navijačima.

Odgovarajući na pitanja novinara najpre je rekao da nije proslavio pobedu na prvom grend slem turniru u sezoni onako kako je nameravao.

„Imao sam obaveze prema medijima i išao sam na doping kontrolu. U tri ujutru sam se vratio u smeštaj. Bila je to duga noć, ali i dalje mi je sve neverovatno. Ovo je uspeh cele moje porodice i članova tima. Bilo je izazovno i nismo uspeli da proslavimo onako kako sam hteo, ali kada se budem vratio u Evropu, proslavićemo, nadam se“, rekao je srpski teniser, a zatim dodao da je noć pre finala imao problema sa nesanicom:

„Pred finale mi je bilo teže da zaspim jer tu ima dosta misli i različitih scenarija, a sinoć se u sekundi desila tranzicija u drugu dimenziju“.

On je zatim dodao da će nastup na predstojećim turnirima zavisiti od situacije sa povredom zadnje lože koja ga je mučila u prethodne tri nedelje.

„Moram da snimim nogu, da vidim šta se dešava i u zavisnosti od toga, odlučiću da li idem u Dubai ili ne. Za sada sam prijavljen, ali videćemo da li ću se za nekoliko nedelja vratiti na teren. Dubai se igra u poslednjoj sedmici februara, nisam doneo konačnu odluku“.

Đoković je zatim saopštio da će i naredne godine igrati na Australijen openu.

„Čim sam osvojio trofej, odlučio sam da se vratim i sledeće godine. Mislim da rezultati koje postižem ovde dovoljno govore i naravno da postoji želja da se vratim i naredne godine. Prošlo je tačno 15 godina od kada sam osvojio prvi grend slem ovde u Melburnu, tada su oba moja brata bila sa mnom, sada je sa mnom samo jedan, Marko. To čini ovu pobedu još posebnijom. Voleo bih da se vratim, vraćaću se sve dok budem igrao na visokom nivou“.

Srpski teniser je otkrio sa kakvim izazovima se borio pre početka turnira, ali i tokom takmičenja.

„Želja da osvojim trofej je bila velika. Bilo je dosta izazova, ali sve je na kraju pozitivno iskustvo. Plašio sam se zbog noge šta će biti, bio sam zabrinut oko toga kako će me ovde prihvatiti nakon prošlogodišnjih dešavanja, pa onda dešavanja sa mojim ocem. Sve sam to prihvatio i zahvalan sam na svemu“.

Novi broj jedan na ATP listi zahvalio se i svojim navijačima, koji su mu pružili ogromnu podršku tokom turnira.

Novak Đoković: Bio sam zabrinut kako će me prihvatiti 2
Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

„Želeo bih da iskoristim priliku da se zahvalim našim ljudima koji su došli juče u ogromnom broju, a bili su i van stadiona. Tek sam kasnije shvatio koliko ih je bilo – kada sam video snimke – i želeo bih da se izvinim jer nisam uspeo da im svima posvetim pažnju, dam potpis, slikam se. Znam da je bilo mnogo dece koja su došla, očekujući da će dobiti potpis, i žao mi je što nisam sve postigao. Izvinjavam se. Definitivno, posle onih scena od juče, zaključio sam da nikada nisam imao veću podršku. Na njihovim krilima podrške sam uspeo da osvojim ovaj trofej“, izjavio je Novak Đoković.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sport Klub (@sport.klub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari