Danilović savladala 15 na VTA, poraz Radovanović 1Foto. Facebook /Teniski savez Srbije

Srpska teniserka Olga Danilović savladala je Letonku Anastasiju Sevastovu sa 2:0, po setovima 6:2,6:4, u borbi za plasman u baraž za borbu za ulazak u Svetsku B grupu za 2019. godinu.

Mlada nada našeg tenisa Olga Danilović priredila je neočekivano iznenađenje donevši prednost u duelu reprezentacija Srbije i Letonije.

Danilović, koja je trenutno na 304 mestu svetske rang liste, ubedljivo je savladala Letonku Anastasiju Sevastovu koja je zbog plasmana na 15. mestu VTA liste važila za velikog favorita.

Za ubedljivu pobedu, u verovatno najvažnijem meču dosadašnje karijere, Olgi Danilović je trebalo sat i deset minuta igre.

 

U drugom meču Dejana Radanović nije uspela da pruži adekvatan otpor naletima šeste igračice sveta Jelene Ostapenko koja je ubedljivo dobila meč sa 2:0, po setovima 6:2,6:2, i izjednačila na 1:1 u duelu reprezentacija Srbije i Letonije, javlja RTS.

Aktuelnoj šampionki Rolan Garosa bilo je dovoljno sat i petminuta igre da izjednači rezultat u duelu reprezentacija i anulira prednost koju je Srbija osvojila sjajnom iznenađujućom pobedom Olge Danilović nad Anastasijom Sevastovom.

Pobednik duela biće odlučen u dubl meču. Prvobitno je najavljeno da će se u njemu sastati Olga Danilović i Bojana Marinković sa Dijanom Marcinkevicovom i Danijelom Visman, ali je tim Letonije naknadno prijavio dubl Ostapenke i Sevastove.

Posle pobeda nad selekcijama Bugarske i Gruzije sa 2:1 naše teniserke nastavljaju uspešnu seriju igara i u meču sa Letonkama u Talinu, a u slučaju novog iznenađenja naše teniserke obezbediće mesto u plej-ofu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari