De Kolo čeka podršku 1Foto: Euroleague

Fenerbahče igra najlošiju sezonu u Evroligi pod vođstvom trenera Željka Obradovića, ima čak pet poraza u šest utakmica, od kojih su neki bili baš ubedljivi.

Mnogo toga ne funkcioniše aktuelnog viceprvaka Evrolige, roster jeste pretrpeo neke promene u odnosu na lane, ali niko nije očekivao da će Fener ove sezone biti neprepoznatljiv.

Najveće pojačanje i jedna od najvećih zvezdi Evrolige Nando de Kolo individualno opravdava u njega uložen novac i poverenje, ali se nije instalirao kao vođa ekipe koji i druge čini boljim.

On je trenutni lider Lige sa 22,3 poena po utakmici, drugi je po indeksu korisnosti, ali ekipa i dalje štuca u svim segmentima.

Zvona su davno zazvonila za uzbunu iako u ovom formatu sa čak 34 kola ima dovoljno vremena za povratak, a prekretnica bi mogla da bude utakmica sa nadahnutom ekipom Bajerna iz Minhena koju Fener igra na svom parketu. Do sada su se akteri šest puta sastajali u Evroligi i Fener je dobio pet mečeva a izgubio samo jedan.

Trener Željko Obradović naglasio je da je njegov tim u poziciji kad mora da reaguje, i da samo tako može do pobede.

– Utakmica protiv Žalgirisa bila je napredak u odnosu na prethodne, ekipa se probudila i to je pozitivni pomak. Izgubili smo, ali takve se utakmice dešavaju, potreban nam je taj fokus i protiv Bajerna, koji igra zaista dobro ove sezone. Imaju odličan balans i u odbrani, i u napadu, i uz pomoć navijača, za pobedu će nam trebati najbolje moguće izdanja – rekao je Obradović.

Nikola Kalinić izjavio je da njegovu ekipu očekuje veoma teška utakmica, kakve su sve u Evroligi.

– Bajern je veoma čvrsta i fizički jaka ekipa. Mnogi od nas su igrali pod vođstvom njihovog trenera, ili sa nekim od njihovih igrača. Derik Vilijams je lane bio kod njih, pa nam je on insajder. Pripremili smo se za njih, igrali smo na prošloj utakmici dobrih 38 minuta, ali smo na kraju popustili i izgubili. Očekujem da odigramo još bolje, da izdržimo svih 40 minuta, a onda će doći i pobede i pomeranje na tabeli – smatra Kalinić.

Trener Bajern Minhena Dejan Radonjić kaže da način na koji je Fenerbahče otvorio sezonu.

„Treba da odigramo bolje nego što je bio slučaj prošle nedelje protiv Baskonije. Ne ide nam u prilog to što je Fenerbahče loše počeo sezonu, biće veoma motivisani protiv nas“, naveo je Radonjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari