Defanziva spremna za Milan 1Foto: STARSPORT

Crvena zvezda je nerešenim rezultatom protiv ukrajinskog Šahtjora (0:0) završila pripreme za prolećni deo sezone.

Crveno-beli su pre toga pobedili poljski Slask (4:0), rusku Ufu (1:0) i severnomakedonsku Akademiju Pandev (5:0), dok je meč protiv Maribora bio otkazan zbog korone u redovima slovenačke ekipe.

Iako bi impresivna gol razlika10:0 mogla da ukaže na to da će napad biti glavni adut trenera Dejana Stankovića, utisak sa najjače provere protiv Šahtjora je upravo suprotan.

Odbrana crveno-belih praktično je odigrala meč bez greške, u čemu su doduše imali i veliku pomoć igrača sredine i napada koji su stalno vršili presing na protivnika.

Iz takve igre su protiv favorizovanih Ukrajinaca koji redovno igraju Ligu šampiona čak uspele da proisteknu dve šanse, ali su se završile na prečki (Ivanić) i šutu u protivničkog golmana (Falčineli).

Nema dileme da su uvodni pripremni mečevi protiv srpskom šampionu nedoraslih rivala iz Poljske, Rusije i S. Makedonije poslužili za domaću upotrebu, odnosno Superligu, dok je provera protiv Šahjtora bila generalka za izazov u Ligi Evrope, odnosno Milan u šesnaestini finala.

Upravo je na odbrani Stanković i doktorirao ove sezone u Evropi, a protiv vodećeg tima iz Serije A ona će bez dileme odigrati ključnu ulogu.

Šef struke crveno-belih bio je zadovoljan poslednjom proverom pred nastavak sezone koja će u nedelju započeti gostovanjem Novom Pazaru.

– Bila je odlična utakmica protiv Šahtjora. Na momente veoma čvrsta i žustra. Žao mi je samo nekih grešaka na koje nismo mogli da utičemo, jer nisu ni bile naše, ali šta je tu je. Drago mi je što smo završili pripreme bez primljenog gola. Utisak mi je da su momci sebe mogli i da nagrade pogotkom protiv Šahtjora, ali nije bilo lako igrati protiv tako dobre ekipe. Nisu oni za džabe u Ligi šampiona, ali smo uspevali da im odgovorimo na sve što su demonstrirali u igri. Drago mi je što se Pavkov vratio, postiže golove, verujem da će nastaviti tako na proleće. Kao što sam napadačima zadovoljan, tako sam i fudbalerima iz odbrane. Momci su iz utakmice u utakmicu davali svoj maksimum i najviše me raduje njihova koncentracija. Biće to još bolje, malo su umorni, danas je bilo sitnih grešaka, ali ništa što ne može da se ispravi – rekao je Stanković.

Zvezda je tokom zimskog prelaznog roka ekipu pojačala Akselom Bakajokom (Inter), Filipom Falkom (Leće) i Slavoljubom Srnićem (Las Palmas).

Međutim, utisak je da će najveće pojačanje biti povratak Aleksandra Kataija za koga se navijači nadaju da bi mogao da zaigra protiv Milana 18. februara u Beogradu.

– Bakajoko je imao mali problem sa leđima na prvoj utakmici. Još uvek nema svežinu koja ga krasi, nema tu brzinu, ali sam zadovoljan onim što je odigrao u prvom poluvremenu. Pobegao je rivalima nekoliko puta i to je ono što tražim od njega. Nemam dilemu da će Falko biti veliko pojačanje, znam ga iz Italije, prošle godine je bio i deo reprezentacije, tražilo ga je dosta klubova, ali sam srećan što smo reagovali i što je kod nas. Sa Kataijem sve ide dosta dobro. Imaće preglede kad se vrati u Beograd i nadam se da će nam već protiv Novog Pazara biti dostupan. Koliko će moći da igra ćemo videti, ali radimo na tome da ga uključimo u trenažni proces i u konkurisanje za startnu postavu – zaključio je Stanković.

Dres ne poznaje godine

Dejan Stanković je kao trener dao šansu mnogim igračima iz Zvezdinog podmlatka. Međutim, trener ističe da će svi oni morati mnogo da rade ako žele da budu u prvom timu.

– Moj stav i stav kluba je takav da za mlade igrače mora uvek da ima mesta, ali oni moraju da rade i napreduju, a ne da se zadovoljavaju time što treniraju sa prvotimcima Crvene zvezde ili što su debitovali. Rekao sam više puta da kada obučeš crveno-beli dres, više te niko ne pita za godine i tada nema izgovora- naglasio je Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari